Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 December 2004 Nieuwe verkeersbrug op de Ulkesluis geplaatst

De werkzaamheden aan De Ulkesluis vorderen in rap tempo. Ook de sluisdeuren en de nieuwe brug zijn nu geplaatst. De Ulkesluis is een keersluis in het Waardkanaal ten zuiden van het Amstelmeer, op de grens van de gemeente Anna Paulowna en de gemeente Wieringermeer. De sluis wordt gerenoveerd en boven de sluis worden de bestaande brugkleppen vervangen door één nieuwe brugklep.

Handhaven waterkering

In de spuikokers van de sluis zijn twee stel deuren vervangen om de kokers af te kunnen sluiten bij hoog water. Daarnaast zijn de bestaande keerdeuren, hoewel ze zijn afgekeurd op de waterlijn, teruggeplaatst in de doorvaartsluis. Om toch veilig het komende het stormseizoen door te komen is een aangepast calamiteitenplan gemaakt. Dit houdt in dat schotbalken en een berg klei als extra zekerheid beschikbaar zijn.

Monteren van de brug

Een week later dan voorzien, is op dinsdag 9 november de brugklep geplaatst. Omdat de brug functioneel wordt getest blijft de brug gesloten en kan hij met een hulpmotor incidenteel worden geopend. Als alles goed gaat kan de brug op 6 december 2004 weer normaal open en dicht gaan. Vanaf dan is de brug weer beschikbaar voor het autoverkeer en de scheepvaart. De weg over de brug is dan ongeveer een half jaar afgesloten geweest.

Vertraging deels ingelopen

Omdat voor de bouwvakantie circa drie weken vertraging is ontstaan, heeft de aannemer extra mensen ingezet om de gewenste mijlpalen te halen. Hierdoor is het gelukt met slechts een week vertraging de brugkelder en het brugdek te storten. Na het monteren van de brug is nog een week vertraging ontstaan vanwege tegenslag bij het uitlijnen van de brug en door het uitharden van de opleggingen. Waarschijnlijk wordt de renovatie van de sluis voor Kerst opgeleverd. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl