Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 31 Januari 2005 Nieuw informatiebord meet uw snelheid langs Helderse wegen

Nieuw informatiebord meet uw snelheid: ZORG DAT U WORDT TOEGELACHEN OP DE WEG!

Vanaf de februari kunt u als automobilist een nieuw fenomeen langs de Helderse wegen tegenkomen: een bord dat uw snelheid digitaal weergeeft. De gemeente heeft dit snelheidsinformatiebord aangeschaft om weggebruikers bewust te maken van hun snelheid. Dit past prima in landelijke campagnes ter verbetering van de verkeersveiligheid. Ook op andere plaatsen in het land kunt u zo'n zelfde informatiebord tegenkomen.

Hoe werkt het?

Het apparaat werkt als volgt: als u het informatiebord tot op een bepaalde afstand bent genaderd, wordt uw snelheid gemeten. Als die lager is dan de ter plaatse geldende maximum snelheid, verschijnt eerst uw snelheid en daarna een lachend gezichtje om aan te geven dat u keurig hebt gereden. Rijdt u echter te hard dan verschijnt eerst de snelheid, gevolgd door een verdrietig gezichtje. Past u tijdens de meting uw te hoge snelheid aan tot onder de maximum snelheid, dan wordt ook op het digitale bord de melding aangepast. Er verschijnt dan alsnog een lachend gezichtje.

Hoge snelheid testen? Niet doen!

Het heeft geen zin te testen hoe snel u langs de display kunt rijden. Het bord is zo ingesteld dat extreme meetwaarden niet worden weergegeven; alleen relatief kleine snelheidsovertredingen worden vermeld. Probeer het dus niet uit, dat voorkomt onveilige situaties. Het systeem schrijft overigens geen boetes uit als de gemeten snelheid te hoog is. Evenmin zal de politie bekeuringen uitschrijven als zij aan de hand van deze metingen constateert dat u te snel hebt gereden. Het apparaat is alleen bedoeld om weggebruikers te attenderen op hun snelheid. Houdt u er rekening mee dat als de snelheidsdisplay weer is verwijderd, de politie wel weer op snelheid zal controleren!

Langevliet als eerste

Het snelheidsbord verschijnt als eerste op de Langevliet, bij het kruispunt met de Middenvliet en hangt aan een lantaarnpaal op een redelijke hoogte boven de grond. Het meet de snelheid van het verkeer richting Julianadorp. Na maximaal drie weken wordt 'ie verplaatst naar een andere locatie, om na een aantal maanden weer op de Langevliet te verschijnen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl