Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 11 Februari 2005 Start herinrichting Schoolweg (Den Helder)

Half februari begint de gemeente met de herinrichting van de Schoolweg. Het aanpakken van deze toegangsweg vanaf Rijksweg N9 naar Julianadorp staat al geruime tijd op de wensenlijst van velen. Automobilisten reden/rijden hier vaak te hard. Daarom zijn twee jaar geleden tijdelijke maatregelen genomen, vooruitlopend op een definitieve reconstructie.

Twee fasen

De herinrichting van de Schoolweg vindt plaats in twee fasen. De eerste is het verbreden van het gedeelte tussen de Rijksweg N9 en de aan te leggen rotonde Verlengde Zuiderhaaks/Schoolweg. Dit gedeelte wordt breder dan de huidige weg en krijgt een vrijliggend fietspad aan de zuidkant. De weg wordt in totaal 6,25 meter breed (verdeeld over de twee rijstroken), het fietspad 3,30 meter. De rotonde komt te liggen tussen tuincentrum Groenrijk en Schoolweg 76.

Deze nemen deze werkzaamheden ongeveer 2,5 maand in beslag. De Schoolweg is daarom zo'n twee maanden gestremd voor het doorgaande verkeer. Alle percelen blijven echter bereikbaar! Verkeer van en naar Rijksweg N9 wordt omgeleid via Noorderhaven/Callantsogervaart. Als het weer dus meewerkt, kan de Schoolweg begin mei weer open voor het doorgaande verkeer.

Nadat de rotonde is aangelegd is de tweede fase, het stuk vanaf de rotonde tot aan kruispunt Veul, aan de beurt. Het definitieve ontwerp hiervan is nog niet bekend. De werkzaamheden voor de rotonde beginnen medio 2005. Begin 2006 kunt u er overheen.

Maximum snelheid

Momenteel is de toegestane snelheid tot de grens van de bebouwde kom 60 km/u. Als de eerste fase klaar is mag u op dat gedeelte, komende vanaf de N9, maximaal 80 km/u rijden. In de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Zodra de rotonde Verlengde Zuiderhaaks/Schoolweg is aangelegd wordt de situatie iets anders. Op het gedeelte vanaf de N9 tot aan de komgrens blijft de maximum snelheid 80 km/u en voorbij de komgrens 50 km/u.

Op het gedeelte vanaf de rotonde tot aan kruispunt Veul geldt dan echter een maximale snelheid van 30 km/u. De herinrichting is hierop ook gebaseerd: er komen bijvorobeeld een aantal drempels in de weg. In het oostelijke deel van de Schoolweg komen overigens geen drempels: de verwachting is dat de nog aan te leggende rotonde Verlengde Zuiderhaaks/Schoolweg een voldoende verkeersremmende werking zal hebben.

Op de website www.denhelder.nl kunt u onder de rubriek 'projecten/ Aanleg Zuiderhaaks' een complete planning vinden van de werkzaamheden die de komende jaren plaatsvinden aan de Schoolweg, de Verlengde Zuiderhaaks en de twee nieuwe rotondes. Ook treft u hier per onderdeel een globale presentatietekening aan. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl