Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 Februari 2005 Kappen van bomen Nieuwboerweg Waarland

Op maandag 14 februari gaat de gemeente 23 van 46 stuks grauwe abelen langs de Nieuwboerweg kappen. Het gaat om de bomen langs de oostzijde van de Nieuwboerweg. Ze worden om en om gekapt. De werkzaamheden zullen een week in beslag nemen.

Tijdens de werkzaamheden wordt de weg in zijn gehl afgezet voor l het verkeer. De wegafzetting begint bij de kruising met de Slootgaardweg en eindigt vr de manege Waarland. De bezoekers van de manege komende vanaf de Hartweg worden via een omleidingsroute verwezen naar de manege. De route is als volgt: Zandweg, A. Dekkerweg, Smeetsweg en Kerkstraat.

De route naar de manege via de Weelweg en Veluweweg blijft open.

Bij het kappen van grauwe populieren ontstaat er veel wortelopslag in de berm en op de landerijen. Wij willen deze opslag zien te voorkomen door de bomen ongeveer anderhalve meter boven het maaiveld af te zagen. De afgezaagde stam blijft nog een jaar staan om te groeien. Door hergroei wordt veel voeding weggenomen van de aanwezige wortels. Hergroei van wortelopslag wordt daarmee voorkomen.

Voor vragen over het kappen van deze bomen kunt u contact opnemen met de heer Cor Koomen. Het telefoonnummer is (0226)396649. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl