Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 17 Februari 2005 Verhardingen rond Donkere Duinen krijgen opknapbeurt

Vanaf half februari vinden verschillende werkzaamheden plaats aan fietspaden, voetpaden en parkeerterreinen in de omgeving van de Donkere Duinen. Zo gaat de schop in de fiets- en voetgangersoversteekplaats tussen de ingang van Donkere Duinen en het daartegenover liggende parkeerterrein. Deze oversteekplaats wordt veiliger gemaakt door een aparte oversteek voor de voetgangers te realiseren. Ook de entree van de Donkere Duinen krijgt een opknapbeurt en een logische aansluiting op het parkeerterrein. Daarnaast wordt ook de oversteekplaats bij Duinoord aangepakt.

Fietspaden

Niet allen de oversteekplaatsen en de entree worden opgeknapt, ook de fietsverbinding vanuit de wijken naar strandopgang Duinoord worden veiliger gemaakt. Dat gebeurt door de fietsverbinding tussen de ingang van de Donkere Duinen en de strandopgang te verbreden en door daarnaast een apart halfverhard voetpad aan te leggen. Ook worden de fietsstroken op de Jan Verfailleweg aangepakt. Deze stroken lopen nu tot aan de Bremstraat en worden straks doorgetrokken tot aan de ingang bij de Donkere Duinen. Hiervoor wordt de Jan Verfailleweg verbreed.

Daarnaast krijgt de bestrating van de parkeerterreinen bij de Donkere Duinen en bij strandopgang Duinoord een opknapbeurt. Begin juni zijn alle werkzaamheden afgerond. De Jan Verfailleweg blijft tijdens het werk gewoon open. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl