Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 30 Maart 2005 Overzicht werkzaamheden wegen, riolering en openbaar groen Gemeente Den Helder

Ieder jaar wordt in de gemeente Den Helder gewerkt aan wegen, riolering en openbaar groen, het zogeheten groot onderhoud. Riolen worden vervangen of gerenoveerd, straten opnieuw geasfalteerd en heesters in openbaar groen gesnoeid. Somds wordt een straat meteen heringericht als 30 kilometergebied. Maar ook het straatmeubilair, de verlichting en de inrichting van speellocaties worden meegenomen in het groot onderhoud.

De planning van al deze werkzaamheden is opgenomen in het plan 'Onderhoud Openbare Ruimte 2005'. De komende weken kunt u op de stadsnieuwspagina per wijk lezen welke straten voor dit jaar gepland staan voor groot onderhoud. Deze week publiceren we de planning voor de wijk Stad binnen de Linie, in de komende weken volgen Nieuw Den Helder, De Schooten en Julianadorp.

Stad binnen de Linie

Dit jaar wordt er flink gewerkt aan straten en riolen in de Stad binnen de Linie. Zo worden onder andere in het noordelijk deel van de Van Galenbuurt de laatste renovaties van het riool uitgevoerd. Met de vernieuwing van het riool in de Krugerstraat beschikt de Van Galenbuurt-Noord dan over een totaal nieuwe ondergrondse infrastructuur. De straten waarin vorig jaar het riool is gerenoveerd krijgen dit jaar hun definitieve bestrating. Waar mogelijk worden deze straten ingericht volgens het verkeersveiligheidsprogramma 'Duurzaam Veilig'. Ook de Kerkgracht krijgt in 2005 nieuwe bestrating. Hiervoor wordt een nieuwe techniek gebruikt met als doel het voorkomen van snelle spoorvorming. De bestratingswerkzaamheden in Oud Den Helder zijn vorig jaar gestart en lopen door tot eind 2005.

Het Churchillpark krijgt in 2005 eenmalig een grote onderhoudsbeurt. De gemeenteraad heeft hiervoor extra geld beschikbaar gesteld.

De Keizersgracht is momenteel tijdelijk bestraat vanwege het aanbrengen van waterleidingen naar het defensieterrein Nieuw Haven in 2004. Dit jaar komt hier een definitieve verharding, zodra de ondergrond zich heeft gezet. Tegelijkertijd worden een paar verkeerssituaties in deze straat verbeterd.

Vorig jaar stond de rioolrenovatie van de Fazantenstraat en Brakkeveldweg (het gedeelte tussen de tunnel tot H.A. Lorentzstraat) op de planning. Die werkzaamheden zijn toen niet uitgevoerd omdat de Sportlaan werd opgebroken. In de tussentijd zijn de onderhoudsmaatregelen voor het riool in de Fazantenstraat bijgesteld. Het hoofdriool wordt voorlopig niet vervangen, we verwachten namelijk dat die zeker nog vijftien jaar mee gaat. Wel worden in 2005 de kolken- en rioolhuisaansluitingen vervangen. Daarna volgt een reconstructie van de weg. De rioolrenovatie van de Brakkeveldweg staat nu dit jaar op de planning.

Het groot onderhoud van het openbaar groen is nu bijna afgerond. Dit jaar zijn de laatse buurten aan de beurt: de Indische buurt en de Van Galenbuurt-Zuid. Het gaat hierbij vooral om het terugsnoeien van fors uitgegroeide beplanting, soms vervangen van beplanting en om het rooien van een aantal bomen vanwege de conditie of ruimtegebrek van andere bomen in de directe omgeving.

Overzicht

In het overzicht staat welke delen van welke straten aangepakt gaan worden, wat er precies gaat gebeuren, en of er iets aan de openbare verlichting wordt gedaan. Het kan zijn dat u in het overzicht straten ziet staan die inmiddels al aan de beurt zijn geweest, of waaraan op dit moment wordt gewerkt.

Geplande werkzaamheden in de Stad binnen de Linie

In het overzicht hieronder staat achtereenvolgend om welke straat het gaat, vervolgens om welk gedeelte van de straat, welke onderhoudsmaatregel wordt gedaan en wat er aan de openbare verlichting wordt gedaan.

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl