Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 19 April 2005 Sportlaan weer open voor verkeer (Den Helder)

De Sportlaan is weer open voor al het verkeer. Sinds oktober 2003 is steeds in perioden aan deze belangrijke verkeersader in onze stad gewerkt. Begonnen werd met het vervangen van het riool. Een jaar later volgde de herinrichting.

Na de Kanaalweg heeft nu ook de Sportlaan een deklaag van geluidsreducerend asfalt gekregen. Dit asfalt vermindert verkeerslawaai met ongeveer twee decibel ten opzichte van de oude deklaag. Verder zijn de rioolputten met veertig centimeter verschoven zodat ze niet meer in het midden van de rijsporen liggen, maar tussen de twee rijsporen in. Ook hierdoor neemt de lawaaioverlast af. Daarnaast is de verlichting van de weg kwalitatief verbeterd. De lichtmasten en armaturen zijn vervangen door nieuwe en soms op een andere plaats gezet zodat de weg beter verlicht wordt. De weg voldoet nu aan de NPR-richtlijnen (landelijke richtlijnen voor de openbare verlichting).

Bewonerswensen

Voordat met de herinrichting werd begonnen zijn natuurlijk de bewoners en gebruikers van de Sportlaan geÔnformeerd. Tijdens deze bewonersbijeenkomst bleek dat zij een aantal aanvullende wensen hadden. Een deel daarvan is bij de herinrichting meegenomen, zoals:

Wat helaas niet meegenomen kon worden was een kwaliteitsverbetering van de trottoirs. Als gevolg van wortelopdruk is het niet mogelijk de trottoirs vlak en voldoende breed aan te leggen. Hierdoor zijn golvende trottoirs ontstaan die ter plaatse van de bomen erg smal zijn als gevolg van de noodzakelijk grote boomspiegels. Wel zijn op het gedeelte tussen de Brakkeveldweg en de Lorentzstraat de oude trottoirtegels vervangen door nieuwe. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl