Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 April 2005 Ambachtsweg door machine herstraat (Den Helder)

Vorige week is de Ambachtsweg herstraat. En niet door mensenhanden, maar door een machine! Machinaal straten gebeurt tegenwoordig wel vaker, maar dan met nieuwe stenen. Dit keer zijn de oude stenen van de Ambachtsweg zelf gebruikt.

Het gebruik van deze machine heeft twee grote voordelen. Allereerst is de belasting voor de stratenmakers veel minder: zowel het opbreken van de weg als het weer straten gebeurt machinaal. Alleen het bestraten van aansluitingen en bochten moet nog met de hand. Maar ook ligt de productie van de machine veel hoger, waardoor het werk sneller klaar is. En zo hebt u minder lang last heeft van een opgebroken straat.

Het herstraten van de Ambachtsweg was hard nodig. Op het eerste deel van de weg vanaf de Torplaan was namelijk door het vele zware verkeer dat hier overheen rijdt, behoorlijke spoorvorming ontstaan. Om dit in de toekomst te voorkomen, is nu een zwaardere fundering van puingranulaat aangebracht. Hierover is een laagje zand gestort, waarin de straatstenen zijn gelegd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl