Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 April 2005 Tunnel Hoep - Beethovenlaan aangebracht (Schagen)

Het kostte de firma Dekker, TBI Beton- en Waterbouw Haverkort BV en ProRail een nacht persen, maar het resultaat mocht er zijn. De onderdoorgang tussen Hoep en Beethovenlaan was geboren. Een fraai stukje vakwerk dat in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april werd geleverd.

De samenwerking tussen de partijen liep geolied. Direct nadat de laatste trein om 01.15 uur voorbij was geraasd, togen de diverse ploegen aan het werk. Elke groep had zo zijn eigen klus te klaren en het geheel vormde de onderdoorgang. Met maarliefst 7 (hijs)kranen ging men het werk te lijf. Een ploeg verwijderde de damwanden, een andere verwijderde de bovenleiding, weer een andere ploeg verwijderde de rails. Het schuiven van het spoorkruisend gedeelte (de tunnel stond al in casco klaar) onder de spoordijk door doormiddel van persen begon om 02.15 uur. Rond 06.30 uur was de doorgang een feit. Het herstel van de bovenleiding en de andere werkzaamheden vergden nog enige uren.

De overlast voor de direct omwonenden bleef beperkt. Machines, slijpgeluiden, trillingen en mechanisch gereedschap veroorzaakten wel wat geluidsoverlast, maar het was te doen. Verder was wellicht het felle licht, nodig voor de verlichting van de werkplek, hinderlijk voor enkelen. Al met al kunnen de deelnemende bedrijven terugzien op een geslaagde onderneming (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl