Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 21 April 2005 Vanaf 1 mei in deel binnenstad Den Helder vrij parkeren

Vanaf 1 mei kunt u op het Polderplein, het parkeerdek van de Sluisdijkstraat en in de parkeergarage Koninckshoek gratis parkeren (Den Helder). Op deze drie parkeerterreinen, samen goed voor ongeveer 300 parkeerplaatsen, geldt vanaf die dag een blauwe zone. Oftewel: u kunt er gratis parkeren met een parkeerschijf. De gemeenteraad heeft dit besloten, omdat bezoekers van de binnenstad overlast ondervinden van de werkzaamheden voor het Stadshart. De invoering van de blauwe zone geldt vooralsnog tot het eind van dit jaar. Het college van burgemeester en wethouders streeft ernaar het langer te laten duren. Dit wordt nog onderzocht.

Parkeerschijf

Op de drie parkeerterreinen waar de blauwe zone wordt ingevoerd, geldt straks een gratis parkeertijd van maximaal drie uur. Hiervoor heeft u wel een parkeerschijf nodig. Op deze schijf geeft u aan hoe laat u gearriveerd bent. Vervolgens legt u deze zichtbaar achter uw voorruit. Tot drie uur na de aankomsttijd kunt u voortaan gratis parkeren. De begintijd mag u afronden naar boven op elk half of heel uur.

Voorbeeld: u parkeert uw auto om 11.35 uur in de blauwe zone. Op uw parkeerschijf stelt u als aankomsttijd 12.00 uur in. U kunt nu tot 15.00 uur gratis parkeren.

Voorbeeld: u parkeert uw auto om 9.20 uur in de blauwe zone. Op uw parkeerschijf stelt u als aankomsttijd 9.30 uur in. U kunt u tot 12.30 uur gratis parkeren.

Op de andere parkeerterreinen blijft overigens het oude systeem gelden: op het Bernhardplein en de Kroonpassage moet u achteraf betalen voor het parkeren; op de overige parkeerterreinen moet u vooraf betalen.

Blauwe zone niet 24 uur per dag

De blauwe zone op de parkeerterreinen geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze tijden moet u dus een parkeerschijf gebruiken. Dit moet overigens een wettelijk goedgekeurde parkeerschijf zijn. Deze kunt u op diverse plaatsen kopen, zoals bij tankstations, de ANWB en bij het Parkeerservicebureau, Polderweg 7.

Vergunninghouders

Heeft u een vergunning voor uw auto voor één van de drie 'gratis'parkeerterreinen, dan geldt deze als ontheffing voor het parkeerterrein. U kunt hier met uw vergunning dus gratis parkeren, ongeacht hoe lang dat duurt. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het Parkeerservicebureau, telefoon (0223) 614945. Het Parkeerservicebureau is op werkdagen geopend van 09.00 tot 15.00 uur. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl