Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 28 April 2005 Afsluiting het Noorderlicht (Tuitjenhorn)

Het Noorderlicht in Tuitjenhorn is afgesloten voor het doorgaande verkeer van maandag 9 mei tot en met dinsdag 31 mei 2005. Op maandag 9 mei begint aannemingsbedrijf Koop Tjuchem West b.v. uit Nieuw-Vennep met de aanleg van attentieverhogende maatregelen in het Noorderlicht. Door de aanleg van de nieuwe woonwijk Tuitjenhorn Oost IV wordt het Noorderlicht steeds meer gebruikt. Daarom heeft de raad in januari 2005 besloten hier attentieverhogende maatregelen te treffen.

Globaal bestaan de werkzaamheden uit het volgende:

de bebouwde kom grens wordt naar het zuiden verplaatst. Hierdoor komt de aansluiting van de woonwijk Tuitjenhorn Zuid III ook binnen de bebouwde kom te liggen; de komgrens wordt gemarkeerd door portalen en aangepaste belijning; de kruisingen worden door rode asfaltvlakken duidelijker gemarkeerd; de zijwegen worden door middel van zogenoemde uitritconstructies op het Noorderlicht aangesloten. Hierdoor blijkt duidelijk dat het verkeer op het Noorderlicht voorrang heeft; de rijbaan wordt visueel versmald door het aanbrengen van trottoirbanden binnen de bebouwde kom. Dit heeft een remmende werking.

Kruisingen met het Noorderlicht Ter plaatse van de kruising van het Noorderlicht met de Dergmeerweg wordt het Noorderlicht volkomen afgesloten.

Ter plaatse van de kruising met de Koorndijk wordt voor het verkeer, komende uit de Halo en de Cumulus, in de afzetting ruimte vrij gehouden om de wijk te verlaten.

Ten behoeve van de ontsluiting worden de kruispunten van het Noorderlicht met de Cumulus en de Halo niet tegelijkertijd aangepakt.

Wij proberen de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken en vragen uw begrip voor de overlast.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl