Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 04 Juli 2005 OV-Taxi neemt diensten Treintaxi over op 10 stations in Noord-Holland

Op 1 juli neemt de OV-Taxi op 10 stations in Noord-Holland de diensten van de Treintaxi over. Door de combinatie van twee succesvolle formules wil de Provincie Noord-Holland reizigers die van en naar een treinstation reizen blijven bedienen. Provincie Noord-Holland en NS zijn van mening dat het concept landelijke navolging verdient. Vanmiddag hebben de heer Horck, verantwoordelijk bij de provincie voor openbaar vervoer, en de heer Gelissen, regiodirecteur NS, de nieuwe OV-taxizuil onthuld op station Castricum.

In januari 2003 nam de provincie de Treintaxi over van NS in Noord-Holland. Omdat de Treintaxi in een duidelijke behoefte voorziet en een herkenbare, flexibele en betaalbare aanvulling vormt op het openbaar vervoer, is de provincie met NS op zoek gegaan naar mogelijkheden om de Treintaxi-formule voort te zetten. Door de Treintaxi te combineren met de al bestaande OV-Taxi denken beide partijen hiervoor een goede oplossing te hebben gevonden. De provincie is opdrachtgever van deze nieuwe vorm van vervoer. NS heeft geïnvesteerd in aanpassingen aan het concept van de Treintaxizuil.

De OV-Taxi op het station

Met de OV-Taxi gaan er ten opzichte van de Treintaxi een paar dingen veranderen. Zo worden de ritten op de korte afstand aanmerkelijk goedkoper (€ 2,40 in plaats van € 4,10). Wel moet de OV-Taxi van tevoren telefonisch worden gereserveerd. De wachttijd bij de zuilen op de stations is ook beperkt gehouden en is maximaal 15 minuten. De OV-Taxi krijgt standplaatsen in Alkmaar, Bovenkarspel-Grootebroek, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Schagen, Beverwijk en Haarlem. De vervoerder is Connexxion, die voor de Provincie Noord-Holland al de OV-Taxidiensten in Noord-Holland Noord en IJmond/Zuid-Kennemerland verzorgt.

Nieuwe OV-Taxizuil

De bekende Treintaxi-zuilen bij de NS-stations zijn in een nieuw jasje gestoken. Het blauw-geel is vervangen door blauw-wit. De knop op de zuil heeft dezelfde functie behouden; het verkrijgen van uitgebreide informatie over de OV-Taxi en het bestellen van ritten. Het publiek zal uitvoerig geïnformeerd worden over de veranderingen door middel van advertenties, folders en informatie op websites van NS, de provincie en de vervoerder Connexxion.

OV-Taxi

De OV-Taxi is een vorm van gesubsidieerd vervoer dat in opdracht van Provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd. Naast vervoer voor gehandicapten vormt de OV-Taxi een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. De OV-Taxi moet van tevoren worden besteld en kan gedeeld worden met andere reizigers. De reiziger betaalt een vast bedrag per zone, dat met name voor de korte afstanden laag is gehouden. De OV-Taxi rijdt in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond en in Noord-Holland Noord. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl