Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 27 Oktober 2005 Verbod vrachtverkeer op De Vork

De gemeente Harenkarspel heeft ingestemd met het besluit van de gemeente Langedijk om een verbod voor autoverkeer, met uitzondering voor bestemmingsverkeer, in te voeren op de Diepsmeerweg en omgeving. Wij hebben de gemeente Langedijk verzocht om tevens een verbod voor vrachtverkeer in te voeren op De Vork. Nu nog wordt De Vork (en het verlengde van deze weg, de Dergmeerweg) door vrachtauto's gebruikt als sluiproute. Het gemeentebestuur van Harenkarspel vindt het onwenselijk en onveilig dat dit verkeer via deze route rijdt. Aangezien de gemeente Langedijk geen aanleiding ziet om het verzoek van Harenkarspel te weigeren heeft ook Langedijk besloten om het verbod in te voeren.

Concreet is het volgende besloten:

Een verbod voor vrachtverkeer in te voeren op De Vork, tussen Wagenweg en de kruising van de Dergmeerweg met de Diepsmeerweg.

De gemeente Harenkarspel heeft voor haar deel eveneens besloten een verbod voor vrachtverkeer in te voeren.

Mogelijkheden tot bezwaar

Voor het instellen van een verbod voor vrachtverkeer is het noodzakelijk dat er door het college van burgemeester en wethouders een verkeersbesluit wordt genomen. Het college heeft dit inmiddels gedaan. De bij dit besluit horende stukken liggen gedurende zes weken vanaf heden ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, binnen 6 weken na de dag van deze publicatie, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat verreist, tevens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank in Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl