Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 05 December 2005 Aanleg voetgangersoversteekplaats in de Dorpsstraat in Tuitjenhorn

In de Dorpsstraat in Tuitjenhorn ligt bij de ingang van de Barbaraschool nabij de Bladstraat een voetgangersoversteekplaats. Een groot aantal scholieren van de Barbaraschool maakt echter gebruik van de schoolingang ten noorden van het Dorpshuis AHOJ. Zij kunnen voor de oversteek van de Dorpsstraat derhalve geen gebruik maken van een voetgangersoversteekplaats.

Omdat dit kan leiden tot verkeersgevaarlijke situaties, heeft het college van burgemeester en wethouders in de vergadering van 23 augustus 2005 besloten een extra voetgangersoversteekplaats nabij de supermarkt, Dorpsstraat 38, aan te leggen. Als gevolg van de aanleg van deze voetgangersoversteekplaats zal één langsparkeerplaats verdwijnen. Hiernaast zal de bebording bij de school worden aangepast en zullen bij de langsparkeerplaats voor de school doorsteekjes door het plantsoen gemaakt worden.

De werkzaamheden worden in week 50, van 12 tot en met 16 december 2005 uitgevoerd (e.e.a. is afhankelijk van de weersomstandigheden). De werkzaamheden zullen per weghelft worden uitgevoerd, zodat het wegverkeer gewoon van de weg gebruik kan blijven maken. Getracht zal worden de overlast tot een minimum te beperken. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl