Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 10 Januari 2006 Feestelijke oplevering fietspad Keinsmerweg

Scholieren kunnen vanaf deze winter veilig van 't Zand naar Schagen fietsen dankzij de nieuwe fietsverbinding langs de Keinsmerweg. Met deze schakel is de gehele route tussen 't Zand en Schagen voorzien van een vrijliggend fietspad.

Veiligheid voorop!

Wegbeheerder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en subsidiegever Provincie Noord-Holland achten veilige fietsverbindingen van groot belang. Gedeputeerde C. Mooij en hoogheemraad Tj. Doornenbal nemen daarom op woensdag 11 januari op feestelijke wijze het fietspad officieel in gebruik. De leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Zandhope in 't Zand, de toekomstige gebruikers, staan daarin bij!

Toename verkeer

Als gevolg van de toename van het verkeer ontstond een steeds onveiliger situatie voor de fietsers op het gedeelte van de Keinsmerweg zonder fietspad. Wegbeheerder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nam daarom in 2003 het initiatief voor de aanleg van een vrijliggend fietspad tussen de Groote Sloot en de rotonde van de provincialeweg Schagen-Kolhorn, de N248. Ook de aanleg van een rood plateau op de kruising van de Keinsmerweg en de Keins zorgt voor extra veiligheid.

Subsidie

De kosten van het totale project bedragen € 700.000,--. Provincie en hoogheemraadschap hebben beide 50% van de kosten op zich genomen. De subsidie van de provincie komt voort uit de regeling 'Extra investeringen fietsinfrastructuur' en het 'fonds voor utilitaire fietspaden'. Beiden zijn gericht op het verbeteren van de regionale fietsinfrastructuur. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl