Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 16 Januari 2006 Feestelijke opening fietspad Keinsmerweg

Op woensdag 11 januari openden gedeputeerde Wegen en Vervoer Cornelis Mooij en hoogheemraad Tjerk Doornenbal het nieuwe fietspad langs de Keinsmerweg. Met deze nieuwe fietsverbinding kunnen fietsers veilig van 't Zand naar Schagen rijden. Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Zandhope uit 't Zand, de toekomstige gebruikers, stonden de bestuurders bij tijdens de feestelijke oplevering.

Samen werken aan veiligheid

Gedeputeerde Mooij benadrukte in zijn speech het grote belang dat de provincie toekent aan de veiligheid van de weggebruikers, en met name die van schoolgaande kinderen. Daarnaast past dit fietspad in het beleid van de provincie om het aanleggen van toeristische fietspaden te bevorderen. Bestuurder Tjerk Doornenbal van het hoogheemraadschap gaf ook aan blij te zijn met de verbeterde veiligheid voor fietsers. "Doordat Schagen een streekfunctie heeft, is het fietspad niet alleen voor schoolgaande kinderen van belang, maar ook voor jongeren die in Schagen uitgaan." Beide heren benadrukten het belang van samenwerking tussen provincie en hoogheemraadschap.

Kinderen spelen rol bij de opening

De kinderen die in 't Zand wonen en straks in Schagen naar de middelbare school gaan zullen veel gebruik maken van het nieuwe fietspad. Daarom waren zij ook betrokken bij de opening. Samen met de heren Mooij en Doornenbal fietsten twee van hen met prachtig versierde fietsen een stukje over het fietspad. Na het doorknippen van een spandoek met de tekst 'veilig op de fiets met provincie en hoogheemraadschap', droegen de kinderen gezamenlijk een gedicht over veilig fietsen voor.

Rugzakjes

Na de opening ging het gezelschap terug naar 't Zand voor een afsluitend drankje en hapje. Ceremoniemeester Simon Verbeek bedankte iedereen die heeft meegewerkt aan het tot stand komen van het fietspad. De kinderen kregen als aandenken een rugzakje met leuke dingen en een veilige reflecterende armband aangeboden. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl