Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 19 Januari 2006 Nieuwe rotonde Langevliet: verkeer drie maanden omgeleid

Maandag 30 januari begint aannemer VBK Hoorn BV met de aanleg van de rotonde Langevliet/Zuiderhaaks. Deze rotonde, die begin mei wordt opgeleverd, ontsluit straks de Verlengde Zuiderhaaks richting de Schoolweg. De aanleg van de rotonde duurt ongeveer drie maanden. In deze periode is de Langevliet ter plekke van de nieuwe rotonde gestremd voor al het gemotoriseerde verkeer. Dit verkeer wordt middels borden omgeleid.

Fietsers ondervinden minder hinder van de werkzaamheden: zij kunnen in deze periode gewoon hun weg langs de Langevliet vervolgen. Voor fietsers vanaf de Zuiderhaaks komt een omleiding direct langs het werk. Fietsers die vanaf Kruiszwin naar het noorden gaan worden geadviseerd om gebruik te maken van de doorgaande fietsroute langs 'de Slenk'.

Vertraging bussen

Connexxion laat de buslijn 30 gedeeltelijk via een omleidingsroute rijden: de bushaltes aan de Zuiderhaaks en de Langevliet worden niet aangedaan. Tussen de T-splitsing Breewijd/Zuiderhaaks en Noorderhaven rijdt buslijn 30 de route van buslijn 32 .Dit levert een vertraging van 1,5 minuut op vergeleken met de normale dienstregeling. Of er ook nog vertraging ontstaat in de richting Den Helder doordat relatief veel verkeer vanaf de Van Foreestweg de Langevliet op zal draaien, is niet bekend.

Houdt u in ieder geval rekening met een langere reistijd dan normaal.

Voor meer informatie over de wijziging van de dienstregeling kunt u terecht op www.connexxion.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl