Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 Februari 2006 Aanpassing `bruggetje` Wijzendweg

Sommige kenmerken uit onze ooit zo waterrijke omgeving worden nog symbolisch weergegeven. In Sint Maarten staan bij de Wijzendweg 28 twee brugleuningen. Zij zijn bedoeld om te accentueren dat hier vroeger een brug lag. De dorpsraad van Sint Maarten heeft gevraagd om dit `bruggetje' meer het beeld van een echte brug te geven. En gelijktijdig hier een wegversmalling te maken. In overleg met de dorpsraad heeft gemeente Harenkarspel hiertoe een plan ontwikkeld. Het kan mogelijk binnen een maand uitgevoerd worden.

De plek van de voormalige brug werd in 2003 voorzien van symbolische brugleuningen. Omdat de dorpsraad van Sint Maarten van mening is dat de huidige constructie niet voldoende opvalt, wil men de leuningen laten verhogen en dichter bij de weg plaatsen. Hierdoor wordt tevens de rijbaan visueel versmald, waardoor gehoopt wordt op een snelheidsremmend effect. Nu staan de leuningen meer dan vijf meter van elkaar en brugvleugels ontbreken. De automobilist valt het geheel niet op, want die ziet alleen de kopse kant van de leuning.

In overleg met de Dorpsraad heeft gemeente Harenkarspel het volgende plan ontwikkeld. De leuningen komen 4.5 meter uit elkaar te staan, aan beide zijden ongeveer aan de rand van het asfalt. Door zogenaamde vleugels aan het eind zal veel duidelijker aangegeven worden dat hier een versmalling aanwezig is. De vleugels worden voorzien van reflectiemateriaal, zodat ook in het donker een en ander goed opvalt. De leuning wordt één plank hoger gemaakt en krijgt hierdoor een totale hoogte van rond de 1.05 meter. Aan het begin van de brug wordt een taludmarkering aangebracht in wegenverf, zodat dit niet kan leiden tot trillings- en/ of geluidshinder. Tenslotte zal de "versmalling" extra onder de aandacht van de weggebruikers gebracht worden door het plaatsen van verkeersborden.

Het gemeentebestuur heeft besloten dat de kosten van deze vernieuwing ten laste komen van het resultaat over 2005. Burgemeester en wethouders zullen de commissie Maatschappelijke- en Ruimtelijke zaken hierover informeren en het plan ter toetsing voorleggen aan de Dorpsraad van Sint Maarten. Er wordt gevraagd om een offerte en als blijkt dat dit binnen het geraamde bedrag kan, krijgt de aannemer al spoedig opdracht.

Het ligt in de bedoeling om de werkzaamheden eind van deze maand uit te voeren. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl