Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 27 Februari 2006 Nog 1 maand voor subsidie knotbomen, duinrellen en iepenbeplanting

De subsidieregeling voor aanleg en herstel van landschapselementen is nog één maand opengesteld. Particulieren, boeren en verenigingen in het buitengebied van Noord-Holland kunnen tot 1 april subsidie aanvragen bij Landschap Noord-Holland.

Het betreft de subsidieregeling Landschapselementen, die nu haar vijfde jaar van bestaan ingaat. De regeling, ingesteld door de provincie, is bedoeld om het karakteristieke landschap van Noord-Holland te versterken en te behouden. De reden is dat veel landschapselementen in de loop van de tijd hun oorspronkelijke functie hebben verloren, zijn verwaarloosd of zelfs verdwenen. De uitvoering van de regeling is in handen van Landschap Noord-Holland.

De afgelopen drie maanden heeft Landschap Noord-Holland diverse aanvragen ontvangen voor werkzaamheden die al zijn uitgevoerd. Deze aanvragen, waarvoor achteraf subsidie wordt gevraagd, komen niet in aanmerking. Helaas voor de aanvragers, want zij hebben wel veel tijd en energie in de aanvraag gestoken. Wie wil meedoen moet dus nog uit te voeren werkzaamheden indienen.

Welke werkzaamheden maken dit jaar meer kans om gesubsidieerd te worden? Dat zijn dit jaar duinrellen en duinwateren, herstel van iepenbeplantingen en omvormen particuliere bosjes naar rietland of hakhoutbeheer in veenweidegebieden (wat gunstig is voor de weidevogels in de directe omgeving).

Alle aanvraagformulieren en uitgebreide informatie zijn te vinden op de website www.landschapnoordholland.nl. Wie geen internet heeft kan terecht bij het kantoor van Landschap Noord-Holland, telefoon 0251 - 66 22 44. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl