Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 27 Februari 2006 Eerste spade de grond in voor veiliger fietsroute naar Alkmaar

Wethouder P. Hoogenbosch en de heer P. Wardenaar van Dorpsraad Warmenhuizen hebben op donderdagmorgen 23 februari om 10.00 uur de officiŽle starthandeling verricht voor een veiliger fietsroute voor scholieren van Harenkarspel, die onderwijs volgen in Alkmaar.

Het fietspad wordt in de komende maanden aangelegd tussen de Kanaalweg en Rekerkoogweg in Warmenhuizen. De starthandeling vond plaats in gezelschap van onder anderen de wegenbouwers van aannemer J. Heijmans BV en vertegenwoordigers van de dorpsraad Warmenhuizen. In zijn korte toespraak tot de aanwezigen vertelde wethouder Hoogenbosch dat het fietspad kan worden aangelegd dankzij financiŽle steun van de provincie. "De provincie draagt voor negentig procent bij", zei Hoogenbosch. Tevens sprak hij zijn waardering uit voor de inzet van dorpsraad Warmenhuizen en de heer P. Wardenaar in het bijzonder. "Dit toekomstig fietspad wordt wel eens gekscherend 'het Peter-pad' genoemd. Dat is begrijpelijk, Peter Wardenaar spant zich al vele jaren in voor de bevolking van Warmenhuizen. Het is mede te danken aan de hele dorpsraad. Ik vertel er altijd bij dat dit idee voor een fietspad reeds bij mijn eerste ronde met de dorpsraad ter sprake kwam." Vervolgens gingen beide heren over tot het officiŽle grondwerk, een duiker werd geplaatst naast de Rekerkoogweg, waarover het fietspad gelegd gaat worden.

De provincie is nog bezig met plannen voor de aanleg van een vrijliggend fietspad / parallelweg langs de provinciale weg N504 (Schoorldam Koedijk). Deze weg is een druk bereden weg, waar regelmatig verkeersonveilige situaties voor fietsers ontstaan. Inmiddels heeft de provincie het definitieve ontwerp bijna klaar. Binnenkort worden de noodzakelijke procedures opgestart en wordt er nadere informatie gegeven door de provincie. Ondertussen levert gemeente Harenkarspel alvast in eigen gebied een bijdrage aan veiliger route voor de scholieren.

In de vorm van dit nieuwe fietspad tussen de Kanaalweg en de Rekerkoogweg, in het verlengde van de Molenweg. Ook wordt de vervolgroute tot aan de N504 veiliger gemaakt door het aanbrengen van openbare verlichting en het aanpassen van de kruisingen Molenweg Rekerkoogweg en Molenweg - Huiskebuurtweg. Een gevaarlijk moment voor de kinderen is dan nog steeds de kruising N504 Huiskebuurtweg. De auto's op de N504 rijden snel en de oversteek is onveilig. De provincie heeft aangegeven de aanleg van de parallelweg / fietspad tussen de Huiskebuurtweg en de gemeentegrens met Langedijk vooruitlopend op het totale werk te willen uitvoeren. De heren Hoogenbosch en Wardenaar voor aanvang van de klus (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl