Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 28 Maart 2006 Noordwest8 mengt zich in discussie rond nieuwe dienstregeling NS 2007

Regionale lobby richting Den Haag is van groot belang voor de daadwerkelijke toepassing van het ontwerp dienstregeling NS 2007. In tegenstelling tot andere regio's, is Noordwest Holland juist zeer positief over de nieuwe dienstregeling. Op de Hoornlijn wordt, als de plannen doorgaan, vanaf 2007 intensiever gereden, met name richting Schiphol (twee keer per uur). Alkmaar krijgt maar liefst vier intercity's per uur: twee naar Nijmegen en twee naar Maastricht.

Deze ontwikkeling bevestigt de positie die Noordwest-Holland in de loop der jaren verworven heeft. Het gebied functioneert als ondersteunende flank voor de Noordvleugel van de Randstad. De verwachting is dat het aantal forenzen vanuit Den Helder, Alkmaar en Hoorn richting Randstad verder zal toenemen. Maar ook voor de huidige 625.000 inwoners van Noordwest-Holland is een goed toegankelijk spoorwegnetwerk een uitnodiging en stimulans om meer gebruik te maken van de trein. Deze nieuwe dienstregeling van de NS is voor Noordwest Holland een welkome verbetering.

De Vereniging NoordWest8 zet zich in voor het implementeren van deze regeling. NW8 heeft onlangs een brief naar de staatssecretaris van Verkeer & Waterstaat geschreven, waarin adhesie wordt betuigd aan de plannen van NS. Donderdag 16 maart is de nieuwe dienstregeling besproken in de Tweede Kamer, de woordvoerders van de fracties is de brief van NoordWest8 ter hand gesteld.

Verdere informatie Vereniging NoordWest8 Wim Lintsen 072 - 5761467, of Marchienus de Jonge 072 - 5761470. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl