Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 18 April 2006 Klei op de weg jaagt gemeente op kosten

Gemeente Harenkarspel heeft vorig jaar ruim tweeduizend euro moeten betalen aan het schoonmaken van de weg, tijdens de koolcampagne. Omdat de vervuiler onvindbaar is gebleven, kunnen deze kosten niet worden verhaald. Het gemeentebestuur zal in overleg met de LTO en politie strengere maatregelen treffen voor de oogstperiode in het komend najaar.

Tijdens de koolcampagne rijden sommige tractoren direct van het land de weg op. De klonten klei vallen van de wielen op straat en als het dan ook nog regent, maakt het slijk de weg tot een compleet slipgevaarlijke strook. Dit kan natuurlijk niet en het mag ook niet. De wielen horen te worden schoongemaakt voordat de tractor aan het verkeer gaat deelnemen. Als de vervuiler niet te traceren is, betaalt de wegbeheerder, de gemeente, voor het opruimen. Dat heeft de gemeenschap van Harenkarspel vorig jaar € 2.313,25 gekost.

Van de 31 keer dat ontoelaatbare vervuiling werd geconstateerd, was in 12 gevallen de vervuiler niet te vinden. Burgemeester en wethouders willen dat in het komend najaar strakker wordt gecontroleerd door de politie en strenger (verbaliserend) wordt opgetreden. Ook wordt de situatie besproken met de Land en Tuinbouworganisatie LTO. Het schoonmaken van de wielen is niet voor iedere tuinder een probleem, alle tuinders behoren hun verantwoording te nemen. Voor het verkeer worden overigens altijd al waarschuwingsborden geplaatst en dat zal ook dit najaar weer het geval zijn. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl