Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 26 April 2006 Provincie verandert plan vrijliggend fietspad naast N504

Provincie NoordHolland wil beginnen met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de N504 naar Schoorldam. Dit plan is al lange tijd in voorbereiding en bedoeld om een verkeersveilige route te creŽren voor het fietsverkeer. Wanneer de uitvoering van dit werk kan beginnen, is nog niet bekend. De provincie heeft het plan nu gewijzigd.

De provincie wil de snelheid op de N504 (Kanaaldijk) buiten de bebouwde kom verlagen naar 60 km per uur. Oorspronkelijk zou, bij snelheid van 80 km per uur, een parallelweg nodig zijn. Als de snelheid wordt verlaagd naar 60 km per uur, kan volstaan worden met een vrijliggend fietspad. Het is in dat geval ook niet meer nodig om vrijstelling van het bestemmingsplan te verkrijgen middels een procedure. Dit spaart tijd. Binnen de bebouwde kom (Schoorldam) wil de provincie de N504 (Westfriesedijk) tot een 30 km zone bestemmen. Daar kan dan volstaan worden met een fietssuggestiestrook, de bekende roodgekleurde kantlijn van de weg. Elders op de Kanaaldijk, bij Koedijk, is dat al een bekend straatbeeld.

De provincie wil graag weten hoe het gemeentebestuur van Harenkarspel denkt over de planwijziging. Het is geen nieuws dat Harenkarspel allang aandringt op aanleg van een veilige fietsverbinding. In principe stemt het college van burgemeester en wethouders in met het idee.

Dit onder voorwaarde dat de inrichting, met name binnen de bebouwde kom, alleen in overleg met Harenkarspel tot stand kan komen. De gemeente bewaakt alle belangen en oordeelt over de toe te passen snelheidsmaatregelen. Dit mede in verband met de aanrijtijden van de hulpdiensten. Burgemeester en wethouders vragen de provincie om zo snel mogelijk een informatieavond te organiseren voor de belanghebbenden, zoals bewoners en dorpsraad Warmenhuizen. Tijdens deze avond zal ongetwijfeld de vraag komen wanneer de provincie aan de aanleg van het fietspad zal beginnen. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl