Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 18 Mei 2006 Provincie feliciteert Buurtbus Zijpe Harenkarspel met prijs

De provincie Noord-Holland feliciteert de vrijwilligers van de Buurtbus Zijpe Harenkarspel met de Rover-reizigersprijs. De provincie stelt het busmaterieel beschikbaar en geeft een onkostenvergoeding aan de buurtbusvereniging om zo de mobiliteit in de regio te bevorderen.

Het is niet mogelijk om overal in het landelijk gebied alle kleine kernen direct te ontsluiten met lijnbusvervoer. De vervoervraag is hiervoor te gering. Op die plekken waar geen regulier busvervoer is biedt de provincie actieve vrijwilligers de mogelijkheid zelf te organiseren in de vorm van buurtbusvervoer. De provincie stelt dan de vereniging het busmaterieel beschikbaar en geeft een onkostenvergoeding aan de buurtbusvereniging. De buurtbusvereniging Zijpe Harenkarspel is een enthousiaste groep van vrijwilligers die zich geweldig inzet. De provincie feliciteert hen met de behaalde prijs.

Rover heeft uit de 25 aangedragen projecten een keuze gemaakt. Daarbij hebben zij naar vijf criteria gekeken:

De buurtbusvereniging Zijpe Harenkarspel heeft gewonnen, omdat zij als kleinschalig project een voorbeeldfunctie heeft voor anderen. De uitstraling voor en door de bewoners van de regio, maakt het project aantrekkelijk. De buurtbus voorziet het noordwestelijk deel van Harenkarspel en het zuidelijk stuk van Zijpe van openbaar vervoer. De provincie ondersteunt dergelijk initiatieven van harte. Naast de felicitaties kunnen de vrijwilligers rekenen op een cadeautje. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl