Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 23 Mei 2006 Beatrixstraat als proef dicht voor doorgaand verkeer

Binnenkort kunt u niet meer van de Zuidstraat naar de Middenweg via de Beatrixstraat. Vanaf 1 juni is die straat namelijk afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het college heeft dit onlangs besloten met als doel de Beatrixstraat aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek.

Van 11.000 naar 6.000 per dag

Ongeveer tien jaar geleden is de Beatrixstraat heringericht tot winkelerf. Er reden te veel auto's door de straat en het winkelen moest er aangenamer. De maatregelen hebben succes gehad: het aantal voertuigen daalde van ongeveer 11.000 naar ongeveer 6.000 per dag. Voor een winkelerf zijn dit er echter nog te veel. De afgelopen jaren kregen wij klachten over die hoeveelheid, maar ook over de hoge snelheid waarmee auto's door de Beatrixstraat rijden. Vooral door dat laatste voelen mensen die daar winkelen, zich niet veilig.

Drukke tijden naderen

De zomer komt er aan. Dat betekent dat er weer meer toeristen naar onze stad komen, en ook dat er dus meer mensen door de Beatrixstraat lopen. Voor de veiligheid van het winkelend publiek willen wij het aantal motorvoertuigen in de straat terugdringen. Op die manier krijgen zij letterlijk meer de ruimte. Het college heeft daarom besloten de Beatrixstraat ter hoogte van de nummer 62 tot en met 70 (Keizerskroon) af te sluiten voor het doorgaand verkeer. De straat blijft wel toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Fietsers en bromfietsers kunnen wel gewoon door de straat blijven rijden.

Proef

De maatregel gaat 1 juni a.s. in. Het gaat hierbij om een proef die duurt tot 17 september. In deze periode houdt de gemeentelijke parkeercontrole toezicht op het parkeergedrag in de straat. Daarnaast komen er op de alternatieve routes, zoals de Weststraat, Fabrieksgracht en Ruyghweg, tellers te staan die voor ons bijhouden in hoeverre hier het verkeer toeneemt door de maatregel. Na de proef kijken we wat de effecten van de tijdelijke afsluiting zijn geweest. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl