Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 Mei 2006 Rioolwerkzaamheden Haffelderweg starten na Pinksteren (Texel)

In opdracht van de gemeente Texel wordt in de Haffelderweg tussen Emmalaan en het nieuwe gebouw van Stay Okay de riolering vervangen en uitgebreid. Aannemer Tatenhove gaat direct na Pinksteren aan de slag. De werkzaamheden duren drie weken. Het drukke kruispunt Emmalaan-Haffelderweg zal korte tijd afgesloten zijn.

Meer capaciteit

De bestaande kleine buizen voor regenwater en vuilwater worden vervangen door buizen met een grotere capaciteit (van 160 naar 315 mm). Daarnaast wordt het buizenstelsel met circa 60 meter verlengd tot aan de ingang van het nieuwe Stay Okay gebouw. Doordat de oplevering van dit gebouw iets is opgeschoven, kon ook de werkplanning van de riolering een stukje opschuiven. De geplande voetbaltoernooien met Pinksteren kunnen daardoor zonder overlast van de wegwerkzaamheden plaatsvinden.

Afsluiting kruising

Door de werkzaamheden zal de kruising Emmalaan-Haffelderweg afgesloten zijn van dinsdag 6 juni tot vrijdag 9 juni. Het verkeer op de Emmalaan kan slechts in één richting doorgang vinden, van Elemert richting Bernhardlaan. Het doorgaande verkeer wordt via de grote parkeerplaats en via het Schilderend/ Keesomlaan omgeleid. Het eenrichtingverkeer op het Schilderend zal daarom tijdelijk worden omgedraaid. Verkeer wordt geadviseerd de kruising één week te mijden.

Vervolgplanning

Na de kruising gaat de aannemer verder met de werkzaamheden in de Haffelderweg. Doorgaand verkeer van en naar het Hoge Berg gebied is dan vanuit Den Burg via de Haffelderweg niet meer mogelijk. De laatste week zijn OSG De Hogeberg en sportvelden alleen te voet bereikbaar via een noodingang aan zijde van de school. De aannemer zal met rijplaten nog een toegang maken voor hulpverleningsverkeer.

Omwonenden

De gemeente Texel heeft omwonenden en gebruikers van aanliggende gebouwen per brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. Gemeente en aannemer zullen via voornoemde maatregelen trachten de overlast zoveel mogelijk te beperken. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl