Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 Juni 2006 Verkeersmaatregelen Ronde om Texel

In verband met de komende catamaranrace Ronde om Texel op zaterdag 17 juni a.s., wordt, in overleg met de politie, door de gemeente Texel, een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen nabij Paal 17 (Ruyslaan e.o.) en nabij de vuurtoren.

De tijd van de maatregelen, ter plaatse door borden aangeduid, wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Zij vervallen zodra dit mogelijk is. De borden worden dan verwijderd. Voor alle duidelijkheid worden op de hierbij geplaatste kaartjes de verkeersmaatregelen weergegeven.

Ruyslaan e.o.

Vanaf vrijdagochtend 16 juni tot en met zondag 18 juni a.s. kan maar in één richting worden gereden over de Californiëweg, de Ruyslaan, de Pelikaanweg en de Randweg. De toegangsweg naar Paal 17 wordt donderdag 15 juni vanaf de Ruyslaan (hoek "Uit en Thuis") afgesloten tot zondag 18 juni. Deze toegangsweg is uitsluitend toegankelijk voor automobilisten in het bezit van een parkeerkaart. Dit betreffen deelnemers en medewerkers van het organiserend comité. Er zijn wel parkeerplaatsen beschikbaar voor invaliden.

Vuurtoren

Op zaterdag 17 juni a.s. kan maar in één richting op de Vuurtorenweg, de Stengweg en de Volharding worden gereden.

Parkeren

Omdat er parkeerproblemen zijn te verwachten, raden wij u aan het evenement niet per auto te bezoeken. Mocht u toch met uw auto gaan, dan is er (beperkt) parkeermogelijkheid langs de Ruyslaan en de Pelikaanweg.

Indien u dit zeilspektakel bij de vuurtoren wilt aanschouwen, dan raden wij u aan vroeg te vertrekken. Er is bij de vuurtoren op het parkeerterrein ruimte voor circa 300 auto's. Indien de doorstroming naar dit parkeerterrein stokt, betekent dit niet dat het vol is. Parkeer uw voertuig slechts in de berm op aanwijzing van de aanwezige politieambtenaren.

Strand

Uitdrukkelijk wijzen wij u er op dat het verboden is om zonder vergunning van het gemeentebestuur op het strand te rijden. Dit verbod geldt niet alleen tijdens de Ronde om Texel, maar ook gedurende de rest van het jaar.

Wij wijzen u erop dat Radio Texel u tijdens de Ronde om Texel kan informeren over de laatste ontwikkelingen over start en positie van boten en doet ook Radio 3 FM verslag van de Ronde om Texel. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl