Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 12 Juli 2006 Opening verlengde Zuiderhaaks

Zaterdag 15 juli gaat de verlengde Zuiderhaaks open! De officiŽle opening begint om 14.00 uur en is in handen van wethouder H. Boskeljon. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de opening bij te wonen.

Direct na de opening trekken de jeugdleden van wielervereniging DOK als eerste een sprint over dit nieuwe parcours. Na deze wedstrijd is het de eer aan de basisschooljeugd van Julianadorp om de verlengde Zuiderhaaks in te wijden door middel van een hardloopwedstrijd. De organisatie van deze twee activiteiten is in handen van respectievelijk de sportverenigingen HRTC DOK en SV Sportlust.

Voorafgaand aan dit officiŽle programma vindt er ook 's morgens al een activiteit plaats: basisschoolleerlingen uit Julianadorp zijn uitgenodigd om het saaie asfalt om te toveren tot een kleurig mozaÔek. Met kleurkrijt gaan zij het zwarte wegdek te lijf en maken alleen of in een groepje een supergrote tekening onder het motto 'Ik ga op weg naar .....'. Natuurlijk ligt er voor alle winnaars een leuke prijs klaar.

De opening vindt plaats langs de te openen verlengde Zuiderhaaks. Aan de noordkant staat, aan de kant van de Langevliet, een grote feesttent. Daar vinden alle activiteiten plaats.

Lange aanloop

Sinds de structuurschets Julianadorp van 1997 wordt al gesproken over de verlengde Zuiderhaaks. In april 2004 besloot de gemeenteraad tot de daadwerkelijke aanleg. De bouwlocatie Julianadorp Oost, omsloten door de verlengde Zuiderhaaks, kwam in beeld en de drukke verkeersstroom tussen Julianadorp en Den Helder vroeg om een gedegen oplossing. Met dit besluit werd het benodigde budget voor de aanleg beschikbaar gesteld Na een periode van ontwerp en voorbereiding startten de werkzaamheden in november 2004. Eerst werd het voorbereidende grondwerk uitgevoerd en de vaarduiker bij Buitenveld geplaatst. Daarna volgde de reconstructie van de Schoolweg en de aanleg van de rotonde Schoolweg. De rotonde aan de Langevliet is sinds 1 juni open en op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de aanleg van het tracť tussen beide rotondes. Zaterdag 15 juli zijn alle werkzaamheden afgerond!

Het openingsprogramma ziet er als volgt uit:

14.00 uur officiŽle opening
14.15 uur start wielerwedstrijd jeugdleden DOK
14.40 uur start Zuiderhaaksloop, basisschoolleerlingen groepen 3, 4 en 5
15.00 uur start Zuiderhaaksloop, basisschoolleerlingen groepen 6, 7 en 8
15.20 uur prijsuitreiking Zuiderhaaksloop en wielerwedstrijd
16.30 uur einde programma

De straattekenwedstrijd begint 's morgens om 10.00 uur. De prijsuitreiking hiervan is om 11.30 uur. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl