Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 06 September 2006 Containerschip van Amsterdam naar Enkhuizen

Het gebied Noordwest-Holland is omgeven door water. Mogelijkheden genoeg voor goederenvervoer over water. Echter, deze mogelijkheden worden nog nauwelijks benut. Daar komt nu verandering in. Op 15 september vindt er een eerste proef plaats met containeroverslag in Enkhuizen. Een containerboot van het Havenbedrijf Amsterdam komt dan voor het eerst laden en lossen.

Als de proef slaagt, kan de overslag in Enkhuizen zich ontwikkelen tot een containerterminal van regionale omvang. Gedacht wordt om dan ook agrarische producten via het distributiecentrum Agriport A7 aan te voeren en in containers te verschepen naar de havens van Amsterdam en Rotterdam. Daarmee kan een behoorlijke goederenstroom worden verplaatst van de weg naar het water.

Het bestuur van NoordWest8 acht deze ontwikkelingen van groot belang voor het gebied Noordwest-Holland. Ook elders in ons gebied kunnen mogelijkheden van containeroverslag worden ontwikkeld (Alkmaar, Den Helder). NoordWest8 zal kansrijke projecten onder de aandacht brengen van het Ontwikkelingsbedrijf. De uitvoering is van groot belang voor een moderne, multimodale bereikbaarheid, waarmee Noordwest-Holland zeker 20 jaar vooruit kan.

De proef met de containerboot volgt op de introductie van deze boot tijdens de door NoordWest8 en de WestFriese Bedrijvenvereniging gehouden bijeenkomst (op 16 februari 2006) over het Transport en Logistiek Centrum (TLC) in de Agriport A7. Op 15 september 2006 komt dit containerschip van het Havenbedrijf Amsterdam dus voor het eerst daadwerkelijk laden en lossen in ons gebied. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl