Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 07 September 2006 Netwerkbijeenkomst over het betaalbaar houden van goede infrastructuur

Op 5 oktober 2006 vindt in fort Kijkduin in Den Helder een bijeenkomst plaats voor mensen die betrokken zijn bij wegenaanleg en wegbeheer in Noordwest-Holland. Aan de orde komt het spanningsveld tussen het streven naar goede bereikbaarheid en het gelijktijdig betaalbaar houden van nieuwe infrastructuur. Hoe kunnen de infrastructurele investeringskosten worden gedeeld door de belanghebbenden?

Het bestuur van NoordWest8 organiseert deze netwerkbijeenkomst onder de titel "de financiering van regionale infrastructuur". Drie sprekers belichten het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Gedeputeerde Cornelis Mooij bespreekt het verkeers- en vervoersbeleid van de provincie. Bijzondere aandacht vestigt hij hierbij op de wijze waarop in de afgelopen jaren geÔnvesteerd is in de infrastructuur van Noordwest Holland.

Wethouder Jack van Es van gemeente Hoorn, tevens bestuurslid van NoordWest8, schetst de mogelijkheden van een financiŽle bijdrage aan de Westfrisiaweg. Zijn inventarisatie wil vooral verkennend zijn en opening geven aan een constructieve discussie. Die discussie volgt dan ook aansluitend op zijn inleiding.

Derde spreker is Robert van Hoof, financieringsdeskundige van Rijkswaterstaat Noord-Holland. Hij vertelt over de aanbestedingsconstructie voor de tweede Coentunnel. En de wijze waarop in 2004 een overeenkomst is bereikt met de regio over de financiering ervan. Opvallend en leerzaam zijn de afspraken over gezamenlijke risicobeheersing die in deze overeenkomst zijn vastgelegd.

Dagvoorzitter Bob Verburg van Noordwest8 zal tenslotte in interactie met de sprekers de zaal uitnodigen tot creatief en constructief meedenken. Het gaat om een realistische bijdrage vanuit de regio aan de financiering van regionale infrastructuur. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het secretariaat van de Vereniging NoordWest8, tel. 072-5761288.

Het voorlopig programma van de netwerkbijeenkomst is te downloaden via www.noordwest8.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl