Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 03 Oktober 2006 Netwerkbijeenkomst over het betaalbaar houden van goede infrastructuur

Op 5 oktober 2006 vindt in fort Kijkduin in Den Helder een bijeenkomst plaats voor mensen die betrokken zijn bij wegenaanleg en wegbeheer in Noordwest-Holland. Aan de orde komt het spanningsveld tussen het streven naar goede bereikbaarheid en het gelijktijdig betaalbaar houden van nieuwe infrastructuur. Hoe kunnen de infrastructurele investeringskosten worden gedeeld door de belanghebbenden? Het bestuur van NoordWest8 organiseert deze netwerkbijeenkomst onder de titel "de financiering van regionale infrastructuur". Drie sprekers belichten het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken.

Gedeputeerde Cornelis Mooij bespreekt het verkeers- en vervoersbeleid van de provincie. Bijzondere aandacht vestigt hij hierbij op de wijze waarop in de afgelopen jaren geÔnvesteerd is in de infrastructuur van Noordwest Holland. Wethouder Cilia van Weel van gemeente Hoorn schetst de mogelijkheden van een financiŽle bijdrage aan de Westfrisiaweg. Zijn inventarisatie wil vooral verkennend zijn en opening geven aan een constructieve discussie. Die discussie volgt dan ook aansluitend op zijn inleiding.

Derde spreker is Robert van Hoof, financieringsdeskundige van Rijkswaterstaat Noord-Holland. Hij vertelt over de aanbestedingsconstructie voor de tweede Coentunnel. En de wijze waarop in 2004 een overeenkomst is bereikt met de regio over de financiering ervan. Opvallend en leerzaam zijn de afspraken over gezamenlijke risicobeheersing die in deze overeenkomst zijn vastgelegd.

Dagvoorzitter Bob Verburg van Noordwest8 zal tenslotte in interactie met de sprekers de zaal uitnodigen tot creatief en constructief meedenken. Het gaat om een realistische bijdrage vanuit de regio aan de financiering van regionale infrastructuur. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het secretariaat van de Vereniging NoordWest8 via mailadres m.meelissen@noordwest8.nl of telefoon 072-5761288. Het voorlopig programma van de netwerkbijeenkomst is als volgt:

Voorlopig programma

Netwerkbijeenkomst "De financiering van regionale bereikbaarheid" op 5 oktober 2006 in de Napoleonzaal van fort Kijkduin in Den Helder

15:00 uur Opening door dagvoorzitter, de heer Bob Verburg

15:05 uur Wat kan de provincie? - inleiding van Cornelis Mooij,gedeputeerde voor verkeer en vervoer van de provincie Noord-Holland; gesproken zal worden over het verkeers- en vervoersbeleid van de provincie, meer specifiek de wijze waarop in de afgelopen jaren geÔnvesteerd is in de infrastructuur van Noordwest-Holland.

15:25 uurWat kan de regio? - inleiding door Cilia van Weel,wethouder gemeente Hoorn; beknopt zullen de mogelijkheden van een financiŽle bijdrage aan de Westfrisiaweg op een rijtje worden gezet. De inventarisatie wil vooral verkennend zijn en bijdragen tot een constructieve discussie.

15:45 uur Discussie met gedeputeerde Mooij en wethouder Van Weel,de dagvoorzitter Bob Verburg zal de zaal uitnodigen om in te gaan op de inleidingen en met name op het spanningsveld tussen het streven naar goede bereikbaarheid en het gelijktijdig betaalbaar houden van nieuwe infrastructuur. Hoe kunnen de infrastructurele investeringskosten worden gedeeld door de belanghebbenden?

De gedeputeerde verlaat om 16:00 uur de bijeenkomst.

16:00 uur Pauze

16:20 uur Zo kan het ook! - inleiding door Robert van Hoof, financieringsdeskundige Rijkswaterstaat Noord-Holland; aan de orde komen de aanbestedingsconstructie voor de Tweede Coen, de overeenkomst en de afspraken over een gezamenlijke risicobeheersing. Tevens is er aandacht voor zowel de publieke als ook de private financieringscomponent.

16:45 uur Interactie en discussie met zaal; dagvoorzitter Bob Verburg zal de zaal uitnodigen om creatief en constructief mee te denken over een realistische bijdrage die vanuit de regio kan worden geleverd aan de financiering van regionale infrastructuur.

17:00 Netwerkborrel

(Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl