Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 08 November 2006 Binnenkort baggerwerkzaamheden aan de Molenvaart (Anna Paulowna)

Op maandag 13 november wordt begonnen met baggerwerkzaamheden aan de Molenvaart. Het gaat om het gedeelte vanaf de Middenweg tot de kern Anna Paulowna.

Gemeente en Hoogheemraadschap

De gemeente Anna Paulowna en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werken aan het verbeteren van de kwaliteit en doorstroming van het water in Anna Paulowna. In 2004 is er een baggerplan voor Anna Paulowna gemaakt. Aan de hand hiervan wordt, in opdracht van het hoogheemraadschap en de gemeente, een aantal sloten in Anna Paulowna gebaggerd.

Waarom wordt er gebaggerd?

Op de bodem van vrijwel iedere sloot of vijver ligt een laag bagger. Die bestaat uit blad, dode waterplanten, stof en zand. De baggerlaag groeit elk jaar 1 ŗ 2 centimeter. Bagger in de sloten belemmert de opvang en afvoer van regenwater en kan stankoverlast veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat de sloten regelmatig gebaggerd worden. De gemeente Anna Paulowna en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zijn beiden verantwoordelijk voor het baggeren van hun sloten in Anna Paulowna. In 2004 hebben ze een baggerplan voor Anna Paulowna laten maken. De komende jaren, tot 2019, wordt ieder jaar een aantal sloten gebaggerd.

Waar wordt er binnenkort gebaggerd?

Maandag 13 november wordt er gestart met het werk. Het gaat om het gedeelte Molenvaart vanaf de Middenweg tot het einde van de Molenvaart nabij de RABO bank en de sloten aan de noordzijde van de woningen Molenvaart nr 4 tot en met 136. De direct omwonenden worden per brief over de werkzaamheden geÔnformeerd.

Hoe gaat het baggeren in zín werk?

Langs de Molenvaart voert een kraan met lange giek het baggerwerk uit, vanaf de kant. Deze bagger wordt vervolgens geladen en naar het baggerdepot getransporteerd in vrachtwagens. Tijdens deze werkzaamheden zal de weg aan de kant van het water dichtgezet worden. Hierbij zal het verkeer overlast ondervinden. Uiteraard zullen wij dit zo veel als mogelijk beperken. Een en ander wordt met borden aangegeven.

De baggerspecie wordt afgevoerd naar baggerdepot ít Oost in Den Helder met als uitzondering de baggerspecie in de sloot achter de Molenvaart 60 tot en met 136. Die bagger wordt op het land achter de bebouwing verwerkt.

Het baggeren wordt uitgevoerd door J.Vermaire & zn uit Breezand. De uitvoering van het werk zal ongeveer 6 weken in beslag nemen.

Hebt u hierover nog vragen, dan kunt u contact opnemen met dhr. N. Roskam van het hoogheemraadschap onder nummer 0299-663000 of met dhr. F. Brakenhoff van de gemeente onder nummer 0223-536100. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl