Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 23 November 2006 Werkzaamheden N508 bij Heerhugowaard gestart

Aan de zuidzijde van Heerhugowaard komt een nieuw gedeelte van de provinciale weg N508. Het gaat om een stuk weg van 'maar' 700 meter lengte. Ondanks deze korte lengte is deze nieuwe N508 van groot belang voor de nieuwe wijk 'Stad van de Zon' en het naastgelegen recreatiepark Park van Luna. Het is de verbindingsweg met de N242. De werkzaamheden starten met de bouw van de brug over de Oostertocht. Eind 2007 is de nieuwe N508 net als de N242 klaar voor gebruik. De werkzaamheden leveren geen overlast op voor het verkeer.

De aannemer begint met het heien van de damwanden voor de beide landhoofden van de vaste brug over de Oostertocht. Daarna volgt de bouw van de brug zelf. Als dat klaar is, wordt het nieuwe stuk weg tussen de N242 en de Oosttangent aangelegd. De weg krijgt in beide richtingen twee rijstroken. De maximale snelheid wordt 80 km/uur.

De nieuwe N508 sluit aan de westzijde aan op de nieuwe op- en afritten van de N242 ter hoogte van de Nollenweg en aan de oostzijde op de rotonde van de Oosttangent in Heerhugowaard.

Meer informatie over de aanleg van de nieuwe N508 op www.noord-holland.nl (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl