Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 13 December 2006 Feestelijk vertrek intercity Alkmaar-Maastricht

De nieuwe dienstregeling van de NS betekent een forse vervoersverbetering voor Den Helder, Alkmaar en Hoorn. Bestuurders uit regio Noordwest gaven daarom het feestelijk vertreksein aan de eerste intercity die op maandag 11 december vanuit kaasstad Alkmaar vertrok naar Maastricht.

Het feestelijk vertreksein werd muzikaal begeleid door zanger Benny Neyman, die in meerdere dialecten zijn lied "Kom met me mee naar Maastricht" zong. Kaasdragers stapten de intercity binnen en deelden op deze grijze maandagmorgen kleine kaasjes uit aan de aangenaam verraste reizigers.

Vereniging Noordwest8 is ingenomen met de nieuwe dienstregeling van de NS. Vanuit Den Helder/Alkmaar vertrekken nu vier intercitys per uur, twee naar Nijmegen en twee naar Maastricht.

De treinen zijn nodig omdat Noordwest Holland steeds meer functioneert als ondersteunende flank voor de Noordvleugel van de Randstad. Het aantal treinforenzen uit dit gebied blijft toenemen. Ook voor de huidige 625.000 inwoners van Noordwest-Hollande is een goed toegankelijk spoorwegnetwerk een stimulans om meer gebruik te maken van de trein.

Zowel burgemeester Ter Heegde van Heerhugowaard als voorzitter Bob Verburg van Noordwest8 gaven in hun korte speech aan blij te zijn met deze verbetering in het openbaar vervoer. Ter Heegde gaf als hint aan de NS mee dat verbetering van stationslocaties een volgende stap kan zijn, omdat deze locaties een knooppunt voor economische bedrijvigheid betekenen. "De eerste gemeente die zich hiervoor aanmeldt, is Heerhugowaard", zei Ter Heegde.

Noordwest 8 heeft zich begin 2006 met ondersteunende lobby ingezet voor de nieuwe dienstregeling.

De ontwikkelingen voor Noordwest Holland in het openbaar vervoer gaan verder. In de loop van 2008 gaan er vanuit Hoorn per uur twee intercity's rijden naar Amsterdam centraal en twee sprinters naar Schiphol. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl