Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 16 Januari 2007 Noordhollandsch Kanaal krijgt meer diepgang

De provincie Noord-Holland heeft opdracht gegeven het Noordhollandsch Kanaal, traject Alkmaar - Den Helder uit te baggeren. Dit betekent verbetering voor de scheepvaart, de waterafvoer en de waterkwaliteit. De werkzaamheden zullen in de tweede helft van januari starten. Ze maken onderdeel uit van het Baggerprogramma, wat als doel heeft alle provinciale vaarwegen op orde te brengen.

Het traject bestaat uit het gedeelte Noordhollandsch Kanaal, vanaf Koedijk tot Koopvaardersschutsluis in Den Helder en de ingang van de Kooysluis. Het werk is er op gericht de vaarweg met een lengte van circa 31 kilometer op diepte te brengen. Hiervoor zal circa 89.000 kubieke meter matig verontreinigde baggerslib en circa 20.000 kubieke meter verontreinigd baggerslib worden verwijderd. De baggerwerkzaamheden beginnen nabij Schoorldam met het verwijderen van het verontreindigde baggerslib. De vervuiling bestaat hoofdzakelijk uit zogenaamde PAK's (teerachtige stoffen). Het wordt afgevoerd naar het Averijhavendepot van Rijkswaterstaat te IJmuiden. Voordat het slib in het depot wordt gestort wordt het zand hiervan gescheiden voor hergebruik als bouwmateriaal.

De werkzaamheden zullen naar verwachting tot eind november 2007 duren. De totale kosten bedragen circa 3 miljoen euro, waarvan een deel wordt gedragen door Rijkswaterstaat.

Voor nadere informatie kijkt u op www.noord-holland.nl bij milieu, onderdeel bagger (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl