Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 Januari 2007 Nachtafsluiting Leeghwaterbrug - Alkmaar

Vanaf maandagavond 29 januari tot en met donderdagochtend 1 februari legt de provincie Noord-Holland een fietsonderdoorgang onder de Leeghwaterbrug aan. De werkzaamheden beginnen om 20.00 uur en eindigen om 05.00 uur. Omdat het verkeer moet worden omgeleid worden de werkzaamheden 's nachts uitgevoerd. De werkzaamheden zijn onderdeel van de reconstructie N242.

Op maandagavond worden de onderdelen van het fietswegdek verplaatst vanaf het asfalt van de nieuwe N244 naar de Leeghwaterbrug. Eerst worden de onderdelen over de weg vervoerd naar de Kraspolderbrug en vervolgens op pontons over het water naar de Leeghwaterbrug gevaren. Met behulp van twee kranen worden de onderdelen van de fietsonderdoorgang naar hun plek gehesen en gemonteerd op een palenconstructie die afgelopen jaar is aangelegd. De werkzaamheden kunnen leiden tot geluidsoverlast.

Het verkeer wordt gedurende drie avonden over de oostelijke zijde van de brug geleid. In beide richtingen is 1 rijbaan beschikbaar. Daarnaast wordt maandagavond de toegang vanaf de N242 tot de N244 voor autoverkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de N243 en de Zuidervaart. Op dinsdagavond is het fietspad over de Leeghwaterbrug afgesloten. Het fietsverkeer kan deze avond gebruik maken van een pontje tussen de Westdijk en de Koelmalaan. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl