Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 05 Februari 2007 Stapsgewijs nieuwe tarieven voor openbaar vervoer

De nieuwe tarieven voor het openbaar vervoer worden in Noord-Holland gefaseerd ingevoerd. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten. De nieuwe prijzen hangen samen met de invoering van de OV-chipkaart, die ook stapsgewijs plaatsvindt.

Voor de invoering van de OV-chipkaart in Haarlem-IJmond, Gooi- en Vechtstreek en voor de Zuidtangent is 2008 het overgangsjaar. In Noord-Holland Noord is de OV-chipkaart eind 2008 operationeel.

In 2007 worden voorbereidingen getroffen om de tarieven om te zetten van zonetarief naar kilometertarief. Dit betekent dat de strippenkaart op termijn verdwijnt. Ook zal de provincie in 2007 in samenwerking met Connexxion en na advies van de consumentenorganisaties de tarieven voor 2008 vaststellen, evenals het beleid voor de jaren erna. Abonnementen blijven in Noord-Holland Zuid in 2008 geldig, de strippenkaarten zijn nog drie maanden te gebruiken (onder voorbehoud van akkoord van de minister van Verkeer en Waterstaat).

In het kort betekent dit voor de reiziger het volgende:

(bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl