Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 07 Februari 2007 Herinrichting Marsdiepstraat weer stapje dichterbij (Den Helder)

Een smallere straat. Eenrichtingsverkeer. Speelser. Bankjes. Meer groen. Veilige oversteekplaatsen. De markt op het pleintje. Mooie bestrating. Deze en meer wensen voor de ‘nieuwe’ Marsdiepstraat zijn geuit door de klankbordgroep ‘herinrichting Marsdiepstraat’. Dat de Marsdiepstraat anders moet worden ingericht is wel duidelijk. Want, zoals een bewoner het stelde: ’alles wat je er nu aan doet, is een verbetering.’

De Marsdiepstraat is nu een belangrijke verkeersader door Nieuw Den Helder. In het Wijkontwikkelingsplan uit 2005 staat dat de straat de drager is van alle belangrijke economische activiteiten in de wijk. Op dit moment kan de straat die status nog niet waarmaken. De straat is te breed, waardoor er te hard gereden wordt. Maar het is nu ook nog verre van een prettig verblijfsgebied, zoals de wens van onder andere de gemeente is.

Wat we zouden moeten doen om deze wensen waar te maken, onderzoeken de gemeente en het architectenbureau BBHD dat ons begeleidt, samen met een klankbordgroep. Hierin zitten bewoners uit de wijk, omwonenden en ondernemers.

Autoluwe straat

Vorige week is de klankbordgroep voor de tweede keer bij elkaar gekomen. Zij gaf de gemeente en de architect de wens mee dat de Marsdiepstraat een autoluwe straat moet worden. Door bij beide winkelcentra eenrichtingsverkeer in te stellen zou dit voor een deel moeten lukken. Daarnaast wil de groep dat de straat tussen de winkelgebieden niet meer een rechte ‘streep’ is, maar speels wordt ingericht. Dat betekent wel dat het verkeer anders door de wijk moet worden ‘afgevoerd’. Hoe, dat is huiswerk voor de gemeente en de architect.

Behalve dat in de ‘nieuwe’ Marsdiepstraat minder auto’s moeten rijden, willen bewoners en ondernemers wel dat men straks nog steeds kort kan parkeren. Voor de snelle boodschap, of om de kinderen naar school te brengen. Ook de bevoorrading van de winkels moet voldoende aandacht krijgen.

Caravan op de markt

Architect Maarten Overtoom van het bureau BBHD heeft samen met projectassistente Margret Toersen vorige week ook met de caravan op de markt in de Marsdiepstraat gestaan, om van voorbijgangers te horen wat zij van de straat vinden en hoe zij hem ingericht zouden willen zien. Ook deze informatie gebruikt hij, om later dit jaar met suggesties te komen voor de herinrichting. Maarten Overtoom heeft veel voorbijgangers kunnen spreken en vond de ochtend erg zinvol. Het vergrootte voor hem het ‘gevoel’ met het ontwerp dat hij moet maken. Maar nog belangrijker: het liet hem op een andere manier kennis maken met het project en de gebruikers van de Marsdiepstraat. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl