Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 Februari 2007 Fietsen vanaf transferium Schoorldam naar kust - 26 februari

Op maandag 26 februari organiseert gemeente Harenkarspel een informatieavond in het dorpshuis van Warmenhuizen, over de aanleg van een fietstransferium langs de Rekerkoogweg in Schoorldam. Alle belangstellenden zijn welkom, omwonenden zijn reeds persoonlijk uitgenodigd. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en het dorpshuis is te vinden aan Dorpsstraat 126 in Warmenhuizen.

Langs de smalle Rekerkoogweg in Schoorldam staan in het weekend vaak auto's geparkeerd aan beide zijden van de weg. De reden voor al dat geparkeer is een gezonde; veel mensen halen daar hun rijwiel van hun auto en fietsen vervolgens naar de duinen en kust. Gemeente Harenkarspel wil de parkeeroverlast verminderen en gelijktijdig deze gezonde activiteit stimuleren door de aanleg van een transferium aan de Rekerkoogweg.

Aanleg van het transferium gebeurt in samenwerking met de gemeente Bergen en de provincie. Beide overheden zijn blij met de aanleg van een fietstransferium, omdat dit tevens een bijdrage levert aan het terugdringen van autoverkeer naar de kust. Tijdens de informatieavond wordt een kaart gepresenteerd waarop te zien is op welk perceel het transferium, oftewel de grote parkeerplaats, komt langs de Rekerkoogweg. Het ligt in de bedoeling om, zodra het transferium in werking is, een parkeerverbod in te stellen op de Rekerkoogweg. Tijdens de avond zal eveneens worden gesproken over mogelijke ontheffing op dit parkeerverbod voor omwonenden en hun bezoekers.

Achter de woning vooraan recht is het transferium gepland. Zie ook het inrichtingsplan op www.harenkarspel.nl (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl