Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 28 Februari 2007 Bewoners stemmen in met fietstransferium Rekerkoogweg

Veel aanwezigen toonden zich beducht voor de verkeersaantrekkende werking en toekomstige uitbreiding als het fietstransferium een succes blijkt. Zeker als het zou worden benut voor het in Toekomstvisie bedoelde toeristische steunpunt.

Dit zou op gespannen voet kunnen staan met de huidige kleine schaal van Schoorldam. Ook werden vragen gesteld over de locatie en de samenwerking met de gemeente Bergen. Het transferium maakt voor Bergen en de provincie deel uit van een reeks van eigen plannen en maatregelen om bij mooi weer de druk van auto's op de kust te beperken. De plek in Harenkarspel biedt meer ruimte en mogelijkheden dan Bergen heeft, zo betoogde de heer van der Heijden namens deze gemeente. Bergen en de provincie betalen daarom mee aan het transferium.

Oplossing voor parkeeroverlast

De aanwezigen toonden ook waardering voor de inzet van de gemeente om met het transferium de problematiek van dubbel parkeren op de Rekerkoogweg aan te pakken. Bij mooi weer wordt deze nu al benut door veel automobilisten die van daar uit de fiets pakken naar de kust. Dit belemmert in de weekenden vaak het werk van agrariërs en de dokter. Het transferium is voor hen de perfecte oplossing. Uiteindelijk gaven alle aanwezigen aan geen overwegende bezwaren te hebben tegen aanleg van het transferium. Men had geen behoefte aan een omringende windsingel met bosjes, dat trekt alleen maar ongewenste types aan. De inrichting met grastegels biedt genoeg garanties voor inpassing in het landschap.

Nog voor de zomer

De gemeente streeft met Bergen naar aanleg en openstelling van het transferium voor de zomer. Burgemeester Brommet zegde toe 'in' te zijn om in het najaar een eerste balans op te maken met de Schoorldammers en de dorpsraad. Wel gaf hij aan dat voor een goed oordeel over de effecten meer tijd nodig is dan één zomer. Tevens toonde hij zich bereid nog een keer uitgebreid te praten over de relatie tussen Schoorldam en de Toekomstvisie als de tijd daar rijp voor is: het transferium is een daar los van staand project. Met de aanwezigen maakte de burgemeester zich meer zorg over de provinciale plannen voor een 'Ovonde' (=ovale rotonde) bij de kruising Kanaalweg- West Friesedijk. De Schoorldammers hebben donderdagavond 1 maart een 'hoge' ambtenaar van de provincie uitgenodigd om daar nog eens over door te praten bij een van de bewoners thuis. Wethouder Heijmans zal daarbij aanwezig zijn. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl