Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 Maart 2007 Korte verkeerslijnen naar glastuinbouw

Creatieve logistiek, kwaliteit en duurzaamheid. Op het symposium over de glastuinbouw heeft voorzitter Bob Verburg van Noordwest8 een pleidooi gehouden voor deze aspecten. Woensdag 21 februari werd dit symposium onder leiding van Verburg gehouden in De Proeftuin, Zwaagdijk Oost. De laatste ontwikkelingen in de glastuinbouw waren het onderwerp van gesprek.

De voorzitter van NoordWest8 fungeerde tevens als voorzitter van het symposium. "Het is van belang in de glastuinbouw om groots te denken als het gaat om de grootte van bedrijven", concludeerde Verburg aan het einde van de dag."Denk vooral in termen van duurzaamheid, focus op nieuwe logistieke concepten en ga voor kwaliteit."

Tevens pleitte Verburg voor herstructurering in verouderde glastuingebieden als bij Heerhugowaard. Dat verdient de regio. "Het Noordhollandse glastuinbouwcomplex in het algemeen en vooral in de regio Noordwest8 wordt gekenmerkt door een sterke zaad en veredelingsindustrie, het omvangrijke bollen- en bloemencomplex en sterk groeiende voedingstuinbouw."

De vergroting van de bijdrage aan de economie en het bereiken van een zo groot mogelijke toegevoegde waarde is de uitdaging voor de komende jaren, vindt Verburg. "Van essentieel belang is dan wel, dat geïnvesteerd wordt in bereikbaarheid. En waar nodig in veiligheid door sterk toenemend handelsverkeer." (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl