Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 11 April 2007 Provinciale wegen sneller vrij na incident

Na het succes van invoering van Incident Management bij Alkmaar breidt de provincie het aantal wegen uit waarop dit middel wordt ingezet fors uit. Incident Management (IM) is een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat en hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). Doel is de weg na een incident zo snel mogelijk vrij te maken voor het verkeer, zodat de doorstroming zo snel mogelijk weer op gang komt.

Uit resultaten in de regio Alkmaar blijkt een tijdwinst behaald te worden van 15 tot 26 minuten bij de afhandeling van incidenten. Daarom breidt de provincie vanaf 1 juni 2007 het aantal provinciale wegen fors uit waarop Incident Management wordt toegepast.

Om de doorstroom na een incident op wegen zo snel mogelijk weer op gang te helpen, heeft Rijkswaterstaat afspraken gemaakt met de politie, waar de provincie mede gebruik van maakt. De berger wordt via de politiemeldkamer direct ingeschakeld na een incident, zoals een ongeval.

In 2007 wordt Incident Management op ongeveer 400 km provinciale weg ingevoerd. In de periode 2008 - 2011 wordt dit mogelijk nog verder uitgebreid op een aantal gemeentelijke wegen.

Voor de invoering willen Gedeputeerde Staten een bedrag van € 1,5 miljoen vrijmaken voor de periode 2007 - 2011. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl