Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 11 April 2007 Quick scan verkeersituatie rondom Agriport A7

De provincie Noord-Holland laat een quick scan uitvoeren naar de verkeersituatie van de Kop van Noord-Holland Oost. In die regio doen zich veel ontwikkelingen voor (waaronder Agriport A7) waardoor de toekomstige verkeerssituatie in de Kop van Noord-Holland Oost bekeken moet worden.

In dit deel van Noord-Holland doen zich een aantal ontwikkelingen voor. Zo ontwikkelt Agriport A7 zich sneller dan verwacht en gaat op termijn 12.500 vervoersbewegingen per dag genereren. Andere ontwikkelingen zijn de komst van een transportcentrum en eventuele uitbreidingen van Agriport met nieuwe glastuinbouw en agribusinessbedrijven in de toekomst. De provincie wil samen met betrokken gemeenten en Rijkswaterstaat rond de tafel om een goede verkeersontsluiting van het gebied te creeren. De quick scan moet onder meer antwoord geven op de vraag of op termijn wellicht een andere verkeersafwikkeling noodzakelijk en ook realiseerbaar is. De quick scan moet binnen 4 maanden zijn afgerond.

Agriport A7

De provincie zal niet ingaan op het verzoek van Agriport A7 voor een financiŽle bijdrage voor de verkeersontsluiting van Agriport A7 op de N239. De provincie heeft als uitgangspunt dat de veroorzaker van de benodigde reconstructie van het kruispunt de kosten dient te dragen. De huidige voorgenomen verkeersontsluiting op de N239 is op termijn niet optimaal. Tevens is gebleken dat vanwege het doortrekken van de N240 bij Medemblik andere verkeersstromen zullen ontstaan. De door de provincie gefinancierde quick scan zal gegevens opleveren voor de toekomstige verkeerssituatie.

Subsidie

Agriport A7 levert een bijdrage aan de verbetering van de woonwerkbalans en werkgelegenheid in de noordkop. Het bedrijfsterrein voor agribusiness en logistiek en de glastuinbouwbedrijven bieden binnen 6 jaar werk aan 3000 tot 4000 voltijd arbeidsplaatsen. De provincie wil daarom Agriport A7 een subsidie van Ä 200.000 verlenen voor agrilogistiek, innovatie, duurzaamheid en natuur als voorbeeldproject/pilot voor de sector. Ook zal de provincie bij het rijk pleiten om Agriport als onderdeel van Greenport Nederland aan te merken, waardoor het dezelfde subsidiemogelijkheden krijgt als andere glastuinbouwcentra, die momenteel in Nederland worden ontwikkeld. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl