Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 26 April 2007 Informatieavond over fietstransferium Schoorldam en fietspad N504 - 7 mei

Maandagavond 7 mei organiseren gemeente Harenkarspel en provincie Noord-Holland gezamenlijk een informatieavond over ontwikkelingen voor fietsers bij Schoorldam. Gemeente Harenkarspel geeft de laatste informatie over de aanleg van een fietstransferium langs de Rekerkoogweg. Provincie Noord-Holland vertelt over de aanleg van een fietspad langs de N504 (Kanaaldijk) voor de fietsveilige route tussen Harenkarspel en Alkmaar. De informatieavond wordt gehouden in het dorpshuis van Warmenhuizen. Alle belangstellenden zijn welkom, omwonenden worden persoonlijk uitgenodigd. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en het dorpshuis is te vinden aan Dorpsstraat 126 in Warmenhuizen.

In februari werd een informatieavond gehouden voor inwoners van Schoorldam, waarbij gemeente Harenkarspel het plan voor een fietstransferium bekendmaakte en toelichting gaf. Uit het gesprek met de bewoners bleek dat de huidige parkeeroverlast langs de Rekerkoogweg inderdaad vervelend wordt gevonden, maar het transferium ook op bezwaren stuit. Het aantal automobilisten dat parkeert om de fiets af te laden voor een ritje naar de kust zal juist toenemen, menen de inwoners. Uit de bespreking zijn vijf eisen gekomen voordat wordt ingestemd: meting van effecten en terug naar oude situatie als dat nodig blijkt, geen uitbreiding met horeca en dergelijke, meting van verkeersstroom, terughoudend omgaan met verwijzingsborden langs de N9 en een goed parkeerbeleid voor de Rekerkoogweg. Deze onderwerpen komen op de tweede informatieavond aan de orde.

Provincie Noord-Holland geeft de laatste informatie over de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de N504 naar Schoorldam, waar ook de schoolkinderen ongehinderd kunnen rijden. Dit fietspad maakt deel uit van de verkeersveilige route voor het langzaam verkeer tussen Harenkarspel en Alkmaar. Binnen de bebouwde kom (Schoorldam) wil de provincie de N504 (Westfriesedijk) tot een 30 km zone bestemmen. Daar kan dan volstaan worden met een fietssuggestiestrook, de bekende roodgekleurde kantlijn van de weg. Daarnaast wil de provincie een ovale rotonde aanleggen om de verkeersveiligheid daar te verbeteren. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl