Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 07 Juni 2007 Papierloos Eurovignet in 2008

In de tweede helft van 2008 wordt het papieren Eurovignet vervangen door een elektronisch vignet. Dit leidt voor de transporteur tot een aantal voordelen: minder administratieve lasten en minder vrachtauto's die stil gezet worden voor een controle.

In het nieuwe systeem is het niet langer nodig dat transporteurs het papieren vignet in hun voertuigen hebben. Een elektronische boeking is voldoende. Hiermee vervalt de bewaarplicht voor de transportondernemer. Nederlandse transportondernemers kunnen de elektronische boeking verrichten via de bestaande verkooppunten en door middel van een nieuwe voorziening via internet. Na deze boeking kan men meteen de weg op. Ook in andere landen blijft het bestaande verkoopnetwerk bestaan.

Voor de controle op de aanwezigheid van een Eurovignet is het straks niet langer nodig om vrachtwagens staande te houden. De controle-instanties kunnen via een centraal databestand online vaststellen of voor een voertuig een geldige boeking is gedaan. De handhaving zal naar verwachting efficiënter verlopen omdat alleen vrachtauto's waarvoor nog niet is betaald, stil gezet zullen worden.

In Nederland wordt op basis van het Eurovignetverdrag belasting van zware motorrijtuigen geheven. Vrachtwagens van 12 ton of meer worden belast voor het gebruikmaken van de snelweg. Deze heffing vindt ook plaats in België, Luxemburg, Denemarken en Zweden. Als bewijs van betaling worden eurovignetten voor de periode van een dag, week, maand of jaar verstrekt.

De invoering van het elektronische Eurovignet past in het beleid van Staatssecretaris De Jager om regelgeving voor burgers en bedrijfsleven te vereenvoudigen. (Bron: Min. van Financin)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl