Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 Juni 2007 Bundeling doelgroepenvervoer Kop van Noord-Holland

Project "Bundeling doelgroepenvervoer Kop van Noord-Holland"

Voorgeschiedenis

In de Kop van Noord-Holland hebben de gemeenten Niedorp, Schagen en Harenkarspel en Stichting BVV TaxiAnders, ondersteund door PRIMO nh, medio 2006 het initiatief genomen om een onderzoek uit te voeren naar de haalbaarheid van een gezamenlijk coordinatiepunt en een vervoerloket voor het doelgroepenvervoer. In januari 2007 is het eindrapport gepresenteerd. De in het eindrapport genoemde knelpunten en mogelijke oplossingen gaven aanleiding tot het opzetten van een Pilot.

Tijdens het symposium op 18 januari 2007 in Schagen, bleek dat er draagvlak was bij meerdere gemeenten in de Kop van Noord-Holland voor deze benadering. De collegebesluiten over deelname en financiering van het project hebben dit bevestigd. Het haalbaarheidsonderzoek toont aan dat het opzetten van een gezamenlijk coordinatiepunt en een vervoerloket voor het doelgroepenvervoer een duidelijke meerwaarde heeft. Onder meerwaarde wordt verstaan:

Een voor de gebruikers betere en gebundelde informatie voorziening, betere toegang tot vervoer en een goed op de verschillende doelgroepen afgestemd aanbod van vervoer.

Voor de opdrachtgevers van vervoer een doelmatiger en efficientere opzet van het vervoer, waarbij kwaliteit en kosten goed beheerd worden (monitoring).

Besluit tot het starten van de Pilot en de deelname van de gemeenten aan de Pilot

De colleges van B&W van de gemeenten Schagen, Niedorp, Harenkarspel, Wieringen, Wieringermeer, Zijpe, Anna Paulowna en Den Helder hebben besloten op 1 mei 2007 van start te gaan met de Pilot Doelgroepenvervoer Kop van Noord-Holland. In de uitvoering van de Pilot zullen de Sociale Werkplaats Noorderkwartier, Stichting BVV TaxiAnders, Reigersdaal, Zuster Kueter Stichting, Corbis Plus en andere nog niet met namen te noemen organisaties/instellingen zich kunnen aansluiten bij dit initiatief. De Pilot zal plaatsvinden tussen 1 mei 2007 en 1 mei 2008. De gemeente Harenkarspel wordt als rechtspersoon opdrachtgever voor de Pilot. De gemeente Harenkarspel wordt daarmee ook de trekker van het project.

Het adviesbureau Boersma Management en Advies (BMA) te Schoorl is ingehuurd voor de projectleiding en de expertise gedurende de Pilot. BMA voert de opdracht uit in samenwerking met Motion Mobiliteitsbeleid en Ogink Consultancy.

Startbijeenkomst Pilot Doelgroepenvervoer

Op 26 juni 2007 van 14.00 tot 16.00 uur is een startbijeenkomst gepland waarvoor alle betrokken bestuurders en ambtenaren van de 8 deelnemende gemeenten zullen worden uitgenodigd.

Meer informatie: www.wieringen.nl (Bron: Gemeente Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl