Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 12 Juli 2007 Test automatische flexibele groene golf westelijke ring van Alkmaar

Vanaf eind juli heeft de westelijke ring van Alkmaar een nieuw technisch snufje erbij om de doorstroming te verbeteren: een groene golf die zich automatisch aanpast aan de situatie op de weg. Van 23 tot en met 27 juli wordt het systeem getest en klaargemaakt voor installatie. In deze periode kan de groene golf tijdelijk niet werken.

Op de ring Alkmaar is sinds juni 2006 Het Alkmaar Regel Systeem (HARS) actief. Dit systeem verzamelt actuele verkeersgegevens. Op basis van die gegevens word gebruik gemaakt van een flexibele groene golf. Afhankelijk van de situatie op de weg (ochtendspits, avondspits, vlootdagen e.d) werden verschillende programma's handmatig ingevoerd. Het HARS is nu zover dat de programma's automatisch geschakeld gaan worden. Van 23 t/m 27 juli zal hiervoor een test gehouden worden. Het kan zijn dat de groene golf in deze fase tijdelijk niet werkt.

De test wordt gehouden op de N9-Westring (Aert de Gelderlaan t/m Huiswaarderweg), de Huiswaarderweg (N9 t/m Nollenweg) en de N508-Beverkoog.

Voor vragen en of opmerkingen over de test en de verkeersafwikkeling op de Ring Alkmaar kunnen weggebruikers contact opnemen met het gratis servicepunt van de Provincie Noord-Holland: 0800-0200600. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl