Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 26 Juli 2007 Fietsenstallingen strandslagen vervangen

Om te voorzien in de behoefte (aantallen en geschiktheid) gaan de gemeenten Bergen en Zijpe vanaf 20 juli 2007 alle verouderde fietsenstallingen bij alle strandslagen vervangen en waar mogelijk extra fietsenstallingen plaatsen. Hiermee wordt de capaciteit vergroot naar ca. 3200 fietsplaatsen.

De provincie Noord-Holland, PWN en de gemeenten Bergen en Zijpe treffen deze zomer maatregelen om de bereikbaarheid van de kust te verbeteren. In de zomermaanden worden badgasten via de website www.reachthebeach.nl, geinformeerd hoe zij het makkelijkst op het strand kunnen komen en, niet onbelangrijk, hoe weer thuis te komen.

Momenteel is er op drukke stranddagen een tekort aan fietsenstallingplaatsen. Tevens voldoen de huidige fietsenrekken niet meer aan het huidig gebruik. Het betreft fietsenrekken waar de moderne fietsen met "brede" banden niet meer inpassen, waardoor fietsen buiten de stallingen en op de aanvoerwegen en in de duinen worden geplaatst.

Om een goed beeld te krijgen over de mogelijkheden om te voldoen aan de behoefte zijn alle bestaande en mogelijke nieuwe locaties voor het plaatsen van fietsenrekken ingemeten. Aan de hand van deze inventarisatie is bepaald waar en hoeveel fietsen rekken er kunnen worden geplaatst. Dit alles is gebeurd in overleg met vertegenwoordigers van het Hoogheemraadschap Noorderkwartier (plaatsing fietsenrekken in de duinen), strandpaviljoens (behoefte) en openbare werken van de gemeente Zijpe (onderhoud en beheer).

De bestaande houten fietsenrekken worden niet allemaal vervangen. Deze fietsenrekken blijven 's winters staan, zodat de winterrecreant haar/zijn fiets kan stallen.

Na plaatsing wordt regulier gecontroleerd of het aantal fietsenrekken voldoet aan de vraag en of er nog steeds fietsen worden gestald buiten de rekken in de duinen. Wanneer blijkt dat op de ene locatie teveel rekken staan en de vraag op een andere locatie het aantal beschikbare fietsenrekken overschrijd, kunnen de mobiele fietsenrekken met plaat en al worden verplaatst. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl