Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 31 Juli 2007 Aanleg rotonde Ravelijnweg - N250 in Den Helder

Om de verkeersveiligheid te verbeteren start de provincie Noord Holland op 13 augustus 2007 met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Ravelijnweg en de provinciale weg N250 in de gemeente Den Helder.

Op dit kruispunt legt de provincie een 'turbo' rotonde aan. Dat is een rotonde met twee rijstroken, waarbij het doorgaande verkeer en het afslaande verkeer worden gescheiden door middel van belijning en geleidedrempels. Gelijktijdig wordt een oversteekplaats voor fietsers aangelegd en de openbare verlichting aangepast.

Verkeerscirculatieplan

De provinciale weg N250 is een belangrijke verkeersader voor verkeer van en naar de binnenstad van Den Helder en een belangrijke aanvoerroute voor het verkeer naar de Texelse veerboot. Daarom is een verkeerscirculatieplan gemaakt. Het autoverkeer richting Texelse veerboot hoeft geen omleiding te volgen. Enige vertraging is niet te voorkomen doordat de rijbaan in beide rijrichtingen versmald wordt om het werk mogelijk te maken.

Autoverkeer dat het kruispunt Ravelijnweg met de N250 wil passeren volgt van 3 september tot eind november 2007 een omleidingroute.

Van 3 september tot en met 28 oktober stelt de provincie een omleidingroute voor fietsers in die over de N250 willen rijden. In deze fase is het voor langzaam verkeer namelijk te gevaarlijk om over de provinciale weg rijden. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl