Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 07 Augustus 2007 Nieuw rioolgemaal Zuidwal (Den Helder)

De pompput van het rioolgemaal Zuidwal verkeert in zeer slechte staat en wordt daarom vervangen. Dat gebeurt tussen 6 en 24 augustus (week 32 t/m 34). De firma Eekels brengt by-passes aan. De riolen die op het te vervangen rioolgemaal lozen worden dan afgedopt en het rioolwater wordt via noodaansluitingen op de persleiding weggepompt. De week erop begint de firma Dienaar met graafwerkzaamheden en wordt het nieuwe rioolgemaal geplaatst. Daarmee zijn de mannen ongeveer een week bezig.

Zuidwal afgesloten

Het nieuwe rioolgemaal wordt met behulp van een telekraan vanaf de Zuidwal, ter hoogte van het viaduct, in de bouwput gehesen. Dit gebeurt op dinsdag 14 augustus. De Zuidwal is die dag van 11.00 tot 15.00 uur afgesloten voor het verkeer (of langer als dat nodig is). Het verkeer wordt met borden omgeleid. Fietsers kunnen het naastliggende fietspad gewoon gebruiken.

In week 34 krijgt een gedeelte van het hoofdriool een kunststof coating. Dit gebeurt met de zogenoemde kousmethode. Ook de put wordt bekleed met een kunststof coating die bestand is tegen rioolgassen. Zo wordt voorkomen dat de gassen invreten in het beton.

Vervolgens worden de pompen weer aangesloten en is het nieuwe gemaal helemaal bedrijfsklaar. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl